Klimapartner-nettverket i Rogaland vokser

Klimapartner-nettverket i Rogaland vokser

Klimapartnere med signert avtale, fra venstre: Jostein Korsnes i Asplan Viak, Tara Botn Holm i Rogaland fylkeskommune, Janne Norheim i Aldente reklamebyrå, Jane Aalhus Nilsen i Stavanger kommune, Nils Giskeødegaard i ASKO, Thomas Flinskau i Integrate Renewables, Christian Herheim  i Rogaland fylkeskommune holder diplomen for ATEA, Marianne Chesak og Torfinn Ingeborgrud i Rogaland fylkeskommune, Lars- Kristian Vikøy i DNB, Trond Skjæveland i Sola Betong og Tor Bjarne Olsson i RISA.
Foto: Øyvind Nesvåg, Rogaland fylkeskommune

Ti virksomheter i Rogaland har nå signert avtale om å bli en del av Klimapartner-nettverket i Rogaland. På den første partnersamlingen deltok blant annet ASKO, Asplan Viak, Atea, Risa, Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune, Sola Betong, DNB, Intergrate Renewables og Aldente reklamebyrå, som alle har signert Klimapartner-avtale.

 

 Les mer…

Over 70 deltagere på Klimapartnere Rogaland oppstartsmøte

På onsdag den 21. februar var det over 70 personer som kom til den offisielle åpningen av Klimapartnere Rogaland, en dag flere har gledet seg til lenge.

Rogaland er teknologifylket og har begynt å gjøre viktig klimatiltak, men det er forsatt store muligheter for å gjøre enda mer. Det er forretning i å satse på klima.

Det var Torbjørn Johannson, styreleder i ASKO, som virkelig satt hele det grønne skiftet i perspektiv. Vindmøller, solanlegg, hydrogen produksjon, klimanøytrale bygg, sedum tak, elektriske lastebiler, og autonome elektriske containerskip for å nevne noe. Jeg ønsker personlig å takke Torbjørn og hele ASKO  for den ledelsen de tar for å bli en fossilfri konsern. De blir ferdig med omstillingen lenge før andre har startet.

Torbjørn Johannson Styreleder i ASKO

Asplan Viak presenterte sitt pluss hus prosjekt, Bergen kommune skulle bli fossilfri innen 2030, ti år før de nasjonale målene. Og Radisson Blu som har akkurat investert 500MNOK på Atlantic Hotel i Stavanger forklarte hvorfor det var viktig å gjøre investeringene i dag. Det koster å være først, men det koster enda mer å være nummer 2. Myndigheter, kunder og finansielle institusjoner krever i større grad fremover klimastyring i virksomhetene for å kunne gjøre forretning.

Her kan du se presentasjonene som ble gitt under møtet

Her kan du se påmeldingslisten

 

Lars Kristian Vikøy, DNB og Petter Sirevåg fra Tine hilser på Klimapartnere

 Les mer…

Christian Herheim begynte 1. november som leder for satsingen på Klimapartnere i Rogaland

I likhet med de andre partnernettverkene vil Rogaland ha fokus på de gode klima og miljøtiltakene og de bedriftene som jobber hardt med å tilpasse seg den nye hverdagen. Både kunder og myndigheter etterspør produkter og tjenester som leverer på strenger klima og miljø kriterier. Andre store byer i Norge og rundt om i verden har ambisjoner om å blir først på å levere nullutslippsløsninger. Det betyr at det er mye næringsutvikling, nye arbeidsplasser, nye forretningsmodeller, og bedre konkurransekraft i samfunnet. Dermed er det viktig at hele samfunnet i alle regionene i Norge er med på denne reisen som har startet. Klima og miljø er viktige redskaper som ledere må ha med seg i sin utvikling for å ikke komme i andre rekke.

 Les mer…