Toppledermøte med bærekraftig ledelse og biologisk mangfold på menyen

Toppledersamling Rogaland

Under årets toppledermøte i Klimapartnere Rogaland lot forsamlingen seg inspirere av klimapsykolog, gründer og forfatter Ragnhild Nilsen, og økolog & biolog Shan Amin. 45 ledere og bærekraftsansvarlige var samlet under toppledermøtet i Klimapartnere Rogaland.

Her fikk partnerne ny kunnskap, inspirasjon og utfordringer fra klimapsykolog Ragnhild Nilsen og biolog og økolog Shan Amin, samt fra nye Klimapartnere Norengros Kjosavik og D2 Merch.

Regionleder i Klimapartnere Rogaland, Anne Marie Lofthus ønsket partnerne velkommen til Stavanger Museum sine flotte lokaler på Holmeegenes på Eiganes i Stavanger. Første del av dagen ble det holdt en workshop med fokus på hvordan jobbe med bærekraft i verdikjeder før resten av partnerne kom til lunsj. Det ble servert deilig tapas fra Klimapartnere Ostehuset. Praten og latteren satt som vanlig løst hos de fremmøtte.

Fotsoldater og pionèrer

Ragnhild Nilsen som driver «Klimapsykologene» med blant annet Per Espen Stoknes, er kjent for å være NLP coachens mor i Norge. Hun var rådgiver og mentor til Gro Harlem Brundtland på 80 tallet, og satset i sin tid alt overskudd fra en av sine bestselgende bøker «Rovdyr» som ble gitt ut i 1996, inn i tekstilindustrien og økologisk bomullsproduksjon i Cairo, Egypt. Siden var hun med å starte Heliopolis universitetet for bærekraft i Cairo som i dag har over 2700 elever!

Foredraget med Ragnhild var inspirert av den siste boken Klimapsykologi – bærekraft i vekst som kom ut i år (2022). Her lærte vi om psykologiske barrierer, dissonans, og om hva klimapsykologi faktisk er. Verktøy som vi ledere kan ta med oss i hverdagen for å få folk med oss, både internt i våre respektive organisasjoner, men også hvordan vi kan påvirke ansatte i egen organisasjon og hverandre i Klimapartnere nettverket. Det handler om handling som skaper holdning. Blant ansatte, kunder og interessenter. Det handler om innsikt og innovasjon, det å tørre og være pionèrer og gå foran, være transparente, troverdige og inngi tillit i det vi gjør og i vår kommunikasjon.

Fra slutten av januar setter Ragnhild Nilsen opp kurs i bærekraftig ledelse sammen med danske partner og læringsekspert Hanne Houbak. Du har nå sjansen til å være med på pilotopplegget som starter i April. Les mer om det her, eller ta kontakt med Regionleder for Klimapartnere Rogaland, Anne Marie Lofthus.

Naturen som klimaredder

Biolog og økolog Shan Amin evner å formidle forskningsrapporter og kunnskap om natur, insekt og klima på både globalt og lokalt nivå på en forståelig måte for oss alle. Han forteller engasjert om sammenhengen mellom klima og biologisk mangfold. Partnerne fikk både frysning på ryggen av alvoret og latter på samme tid. Shan fortalte om sopp, ikke bare som noe som benyttes i maten, men også som essensielt for alt liv på jorden og for blant annet CO2 opptak. Selv om Norge er full av natur har vi siden tidlig 1900 tallet mistet 80-90% av vår naturlige utmark og skog i Norge, dette var tankevekkende for flere i publikum. Shan er også en som selv er med å bidrar med å teste regenerativt jordbruk i egen bakhage, har en sopp lab, og som nå har startet sitt eget selskap «Naturdoktoren».

Vi hadde også to inspirerende innlegg fra nye partnere Norengros Kjosavik med Frits Kverneland og D2 Productions AS med David og Daniel som deler egne erfaringer og løsninger, og som inspirerer oss på herlig forfriskende vis, og som tydelig viser hvordan de går foran i den grønne omstillingen i regionen!

Flere møteplasser

Det var stor enighet om at vi trenger hyppigere fysiske møter for å utveksle ideer, tanker og ny kunnskap. Klimapartnere gleder seg til 2023 og nye arrangement og workshop for partnerne. Kjenner du andre som er pionèrer og fotsoldater som burde vært med oss i Klimapartnere? Tips oss gjerne!

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner