Vant Ærekraftsprisen i kategorien Entreprenør

Camila Castro Hareide (daglig leder i Egna) og Børge Bøyum (administrerende direktør i Frem) viser frem Ærekraftsprisen på Ærekraftskonferansen 24.oktober 2023.

Egna fikk utdelt Ærekraftsprisen i kategorien entreprenør under Ærekraftskonferansen i Harstad den 24.oktober.

Ærekraftskonferansen inviterer forskjellige innovatører som sitter med gode ideer for bærekraftig utvikling til å melde seg på. Konferansen handler om bærekraft når det kommer til økonomi, sosiale aspekter og klima og miljø. Målet er å få løftet frem de aktørene som har gått først, og som inspirerer i hvordan de jobber. Det er også en arena for å ære aktørene som skiller seg ut med sitt arbeid.

Juryens begrunnelse: «En entreprenør tenker nytt og annerledes. Ikke bare om å skape nytt, men også om å skape nytt av gammelt. Årets vinner har gjennom deres lidenskap for å reparere, gjenbruke og kjøpe brukt, bidratt til et sunnere miljø og et mer bærekraftig samfunn for alle. De har skapt sitt inspirerende samfunn med et helhetlig og gjennomført konsept. Om du er sulten på noe å spise, noe gammelt nytt eller trenger et møterom for dagen, så er årets entreprenør egnet for deg«

Camila Casto Hareide, Anneli Erichsen og Elias Bergseth smiler mens de viser fram Ærekraftsprisen. Ærekraftsprisen er turkis med form som en liten æ, med et blad på toppen.
Camila Hareide, Anneli Erichsen og Elias Bergseth med Ærekraftsprisen fra Ærekraftskonferansen 2023. Foto: Egna AS

Det var en overraskelse å bli nominert av student- og fagmiljø fra UiT, og juryleder har påpekt at det var tydelig at ungdommen ser viktigheten i det vi gjør.

Camila Hareide, daglig leder i Egna

Videre vil Egna fortsette arbeidet for å øke tilbudet for arbeidstrening, og samle flere samarbeidspartnere som kan selge sine produkter gjennom Egna.

Vi gratulerer Egna og Frem med en storslått pris for et fremoverlent og hardt arbeid!

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner