Signerte nye partnere under klimalunsj i finværet på FlØyen

Fredag formiddag tok den splitter nye Fløibanen drøye 30 klimapartnere med til toppen av Fløyen for en dag fylt med klimaprat, mingling og god lunsj- og ikke minst: signering med to nye partnere.

Fredag ble Klimapartnere Vestland med partnere ønsket velkommen av daglig leder i Fløyen, Anita Nybø, foran utsikten av Bergen i strålende sol. Dagens agenda var klimalunsj i Skomakerstuen på Fløyen, og anledningen ble selvsagt benyttet til å teste ut den nye Fløibanen på vei opp – til tross for det flotte været.

– Et slikt arrangement er en viktig arena for våre partnere til å samles, bli inspirert og å komme i kontakt med hverandre, sier Renate Nedregård, leder i Klimapartnere Vestland.  

Velkommen til to nye partnere! 

Dagens store begivenhet var signering av to nye partnere – Kraftlauget og TIER Mobility Norge.  

Oldermann Geir Magne Kvalsøren fra Kraftlauget presenterte design- og teknologiselskapet for de andre partnerne til stede, og fortalte om deres ambisiøse satsning på bærekraft. 

Oldermann Geir Magne Kvalsøren, Kraftlauget, med Renate Nedregard, leder Klimapartnere Vestland.

Norgessjef for Tier Mobility, Morten Askeland, var i Bergen for anledningen, og signerte partneravtalen inne på Skomakerstuen. De ønsker å få en oversikt over eget klimaavtrykk i hver by, og mener derfor at et slikt partnerskap vil være nyttig. Tier Mobility er allerede klimapartner i Trøndelag.

– Med et samarbeid med Klimapartnere Vestland håper vi at dere kan utfordre oss til å bli enda bedre, sier Morten Askeland.  

Klimapartnere Vestland ønsker Kraftlauget og Tier Mobility velkommen på laget!

Morten Askeland, Norgessjef i Tier Mobility, med Renate Nedregard, leder Klimapartnere Vestland.

Viktig å feire alle de små stegene 

Dagen ble avsluttet med lokale nyhetsoppdateringer og oppmuntrende ord fra Sølve Sondbø, seksjonssjef for Grøn vekst, klima og energi i Vestland Fylkeskommune.  

– Mitt råd til partnerne er å feire alle de små stegene innad, ikke bare de store seierne. Det tror jeg er oppskriften på suksess, motiverte Sondbø partnerne med. 

Kirsten Øystese, programleder for podcasten Energi og Klima, fulgte opp med globale oppdateringer. Hun kunne fortelle at det er stadig flere land og og globale selskaper som satser på klimanøytralitet.  

Klimapartnere Vestland takker alle partnerne som hadde mulighet til å delta på klimalunsjen, og ikke minst en stor takk til Fløyen for gjestfriheten.

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner