Sunn og bærekraftig lunsj som reduserer matsvinnet

Morgenfugl

Morgenfugl i Arendal kan på overflaten fremstå som et vanlig cateringselskap, som drifter kantiner og leverer lunsjpakker til bedrifter og arrangementer. De skiller seg imidlertid ut på et viktig punkt: deres fokus er nemlig at råvarene, emballasjen og matproduksjonen er bærekraftig.

«Dagens lunchbox» er fremtidsrettet kantinemodell hvor maten produseres sentralt og leveres til bedrifter i hele Agder. Produktet bestilles på forhånd, noe som eliminerer matsvinn. Selve produktene inneholder et innslag av overskuddsmat. Morgenfugl samarbeider med Verdimat som er en grossist som distribuerer overskuddsvarer fra kjente leverandører for dagligvare og storhusholdning.

Den bærekraftige driftsmodellen gjør at kundene velger retter ut fra maten de får levert. Med mat som ellers skulle kastes, tryller kokkene frem nydelige retter til lunsjbokser. Maten blir pakket og porsjonert i miljøvennlige beger.

Fremtidens kantine gjør at bedrifter ikke trenger å ha eget kjøkken og bruke midler på drift av kantine. Bedriften betaler kun for råvarene og kokkens tid til å produsere.

Tilknyttede partnere

Flere grønne løsninger

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner