Låner ut kommunale biler til kommunens innbyggere

Deler biler i Sola kommune

Sola Kommune stilt til 13 delebiler rådighet for sine innbyggere i en lokal type delingsøkonomi.

13 delebiler – hvor tre er varebiler – står i parkeringsanlegget ved rådhuset i Sola kommune. Disse brukes av ansatte i arbeidstiden, og av innbyggerne på kveldstid. Ordningen ble gjort gradvis tilgjengelig i løpet av 2020.

Bilene står parkert i garasjen til Sola Rådhus og kan reserveres og låses opp ved hjelp av en app på mobilen. Alle bilene er elektriske, og består av ti små SEAT Mii Electric og tre varebiler av typen Renault Kangoo Z.E.

Viktig at bilene er elektriske

For Sola kommune var det et viktig poeng at bilene var elektriske. Tiltaket passer godt inn i kommuneplanen, der klima og grønn omstilling er et fokusområde. Nå blir kapasiteten til bilene, som ellers ikke blir benyttet på kveldstid, utnyttet – og innbyggere som ikke har egne biler og som vil kjøre utslippsfritt har mulighet til å reservere og benytte seg av bil til en rimelig kostnad.

I ukedagene er bilene tilgjengelig for leie mellom 16:01 og 06:59, mens det i helgene er fritt frem.

I tiden mellom 07:00 og 16:00 i ukedagene er bilene til bruk for de ansatte i kommunen.

Lokal delingsøkonomi

Bildeling er en av mange konkrete løsninger for kollektivt ansvar for å bidra i den grønne omstillingen i kommunen. Delingsøkonomi-tankegangen er ikke bare Airbnb og Uber, men kan også fungere mer lokalt. Innbyggerne må også få tilstrekkelig kommunikasjon og opplæring i ordningen for at den skal bli tatt i bruk optimalt.

Tilknyttede partnere

Sola kommune

Gå til nettside

Flere grønne løsnigner

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner