Fra gjengrodd friluftsområde til naturperle for nabolaget

Natur på Lyreneset

Anleggsgartner Svein Boasson AS tok tradisjonelle håndverkstradisjoner i bruk i arbeidet med Lyreneset på Laksevåg. I samarbeid med Bergen kommune ble det gjengrodde friluftsområdet ryddet og tilbakeført nesten uten bruk av maskiner.

Oppdraget kom fra Bergen Kommune, som ønsket å gjøre Lyreneset mer attraktivt og tilgjengelig for allmennheten. Utgangspunktet var et gjengrodd friluftsområde ved Nygårdsviken på Laksevåg, og sammen med TAG Landskapsarkitekter fikk anleggsgartner Svein Boasson AS  jobben med tilbakeføringen. For daglig leder Sigurd Boasson var det viktig å gjøre denne jobben så skånsomt som mulig, med liten påvirkning på natur og klima.

– Lyreneset var et prosjekt med minimalt bruk av maskiner, det meste av arbeidet er utført med tradisjonelt gammelt håndverk. Stier ble tilbakeført, området ble ryddet og gjort åpent og tilgjengelig. Mye av arbeidet ble utført med om bruk av stein og andre materialer som var på plassen. Det ble plantet spiselige vekster og etablert hemmelige hager, forteller Boasson.

Lyreneset og Tag Arkitekter NLSs Landskapsarkitekturpris i 2019, og området er i dag et populært og mye brukt grøntområde.

Tilknyttede partnere

Flere grønne løsninger

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner