D2 Merch blir ny klimapartner i Rogaland

Fra Blekkulfklubben til gründere med hjerte for klima og miljø. De to D’ene Daniel og David fant sammen i 2019. Nå revolusjonerer de merch markedet i Norge med å tenke bærekraft i hvert steg av sine verdikjeder og hjelper kundene til å også sette fokus på bærekraft.

Høsten 2022 tok D2 Merch kontakt for de ønsket å se på muligheten for å bli Klimapartner.

Etter et møte hos D2 og omvisning i lokalene ble regionsleder i Klimapartnere Rogaland, Anne Marie Lofthus mektig imponert! Virksomheten tenker bærekraft fra a til å. Klesindustrien står for rundt 10 prosent av verdens samlede CO2 utslipp. Det er mer enn fly og skipsfart til sammen. I tillegg forbruker industrien 93 milliarder kubikkmeter vann som tilsvarer vannforbruket til 5 millioner mennesker (kilde: NRK).

Dette ansvaret er D2 seg meget bevisst. Derfor har de satt seg som mål å bli den mest bærekraftige aktøren av merch i Norge, og de håper flere følger etter. På denne måten får vi en endring i et marked mange forbinder med bruk og kast.

Selv sier David og Daniel at de ønsker å være en del av løsningen, ikke problemet av hensyn til miljø og mennesker, og de sporer begge interessen tilbake til Blekkulfklubben på 90-tallet. D2 tilbyr nesten utelukkende tekstiler av resirkulert materiale og økologisk bomull, og trykker med miljøvennlig farge. De er eneste forhandler av Stanley / Stella i Norge, og ble nylig godkjent GOTS sertifisert som er en sertifisering innen tekstil som er veldig mye mer omfattende for deres industri enn andre type norske sertifiseringer. Ved GOTS sertifisering er de underlagt strenge krav til kjemikaliebruk, avfall, plast og emballasjebruk, avløpsvann og arbeidsforhold. I tillegg stiller GOTS strenge krav til absolutt hele verdikjeden, fra bomullsfrø til sluttprodukt og sørger for gjennomsiktighet i alle ledd av produksjonen, forteller en engasjert daglig leder i D2, Tor Petter Johansen.

En annen viktig faktor for bærekraft er å selge tøy kundene kan bruke om igjen og om igjen. De har også startet med utleie av klær til spesielle anledninger og gjør også trykk oppå andre trykk for å kunne bruke tøy om igjen. Det er stadig noe nytt å lære, og nye bærekraftige måter og selge merch på. Nå er de i gang med enda en sertifisering innen B-Corp som en av de første i sitt slag i Norge.

D2 vokser og flere får øynene opp for duoen som er opptatt av bærekraft. Alt fra Patti Smith, til Nordstoga, Kvelertak, Jan Ove Ottessen og nå også selskaper som Easee og festivaler som Mablis.

Selv sier D2 at de er glad for å bli en del av Klimapartnere Rogaland nettverket, være med å gå i front for grønn omstilling og ta sin del av ansvaret. Klimapartnere Rogaland er glad og stolt av å ha en innovativ og kul aktør med på laget i omstillingen!

I videoen her kan du se litt mer om hva som driver duoen D2.

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner