Bergen internasjonale filmfestival (etablert i år 2000), presenterer årleg meir enn 130 dokumentar- og fiksjonsfilmar og er med dette omfanget den største filmfestivalen i Noreg.
I 2011 etablerte BIFF ein eigen klimafestival – som del av filmfestivalen – og har hittil vist meir enn 100 dokumentarar relatert til klima og natur. Titlar som Plastic People, Wilding, Going Circular, Gunda, Fashion Reimagined, Common Ground, Deep Rising og The Farmer and the Hipster – er nokre av filmane som har bidratt sterkt til både kriseforståing og vegar å gå for å løyse utfordringane vi står i. Mange av desse filmane inngår også i skulevisningsprogrammet og når ut til over 20 tusen elevar, fortel Jesper Kirkeby Brevik (til høgre i bildet over) som er ansvarleg for Klimafestival-delen i BIFF.

– Klimapartnere Vestland samarbeidde med BIFF i fjor for å skape dialog og samtale rundt «Plastic People», med fullt hus i både kinosal og kulturhus. Det gleder oss derfor stort at dei no blir aktivt med i partnarskapet, seier Klimapartnerleiar Renate Nedregård.
Vi har stilt to grunnleggande spørsmål til festivalsjef, Kristian Fyllingsnes (til venstre i bildet øverst):
Kvifor ønskjer BIFF å vera med som Klimapartner?
- Gjennom vårt arbeid med Klimafestivalen under BIFF har vi sett hvor givende samarbeid rundt klimaspørsmål kan være, og ser frem til å kunne jobbe sammen med de andre klimapartnerne om å utveksle erfaringer og ny kunnskap om hvordan vi kan nå utslippsmålene. I dette fellesskapet tror jeg vi både vil bli utfordret og inspirert til å redusere vårt eget klimaavtrykk ytterligere.
Kva trur de at de kan bidra med inn i partnerskapet?
- Vi har lang erfaring med å opplyse og engasjere et bredt publikum i viktige og aktuelle klima- og miljøspørsmål, og kan bidra med formidling av dokumentarfilmer til relevante fagmiljøer, som vi håper kan engasjere partnere og hjelpe dem til å formidle kunnskap om nye løsninger. Som et stort kulturarrangement har vi lang tid hatt fokus på å minimere vårt klimaavtrykk, kunnskap som vi gjerne deler.