Skal gjøre næringslivet i Viken grønnere

Elisabeth Heggelund Tørstad (adm.dir. i Asplan Viak), Stine Nygaard (Daglig leder Klimapartnere Viken) og Anne Beathe Tvinnereim (Fylkesråd for plan, klima og miljø i Viken.

Asplan Viak første partner i nettverket Klimapartnere Viken

Klimapartnere Viken er etablert som en viktig del av fylkets verktøykasse i sitt fremtidige klimaarbeid. Dette er en utvidelse av Klimapartnere Østfold som ble etablert i juni 2019.

Tirsdag 1.12.20 hadde nettverket gleden av å signere avtale med den første Klimapartner i Viken.

Elisabeth Heggelund Tørstad (adm.dir. i Asplan Viak), Stine Nygaard (Daglig leder Klimapartnere Viken) og Anne Beathe Tvinnereim (Fylkesråd for plan, klima og miljø i Viken.

Asplan Viak er et selskap, som har samarbeidet med Klimapartnere i flere år – i flere regioner. Nå viser de vei som første Viken-partner. Administrerende direktør I Asplan Viak, Elisabeth Heggelund Tørstad – underskrev for selskapet.

– Asplan Viak ønsker å forme et bærekraftig samfunn gjennom alle de oppdragene vi leverer og bidra også gjennom egen drift langsiktig og for at vi skal nå klimamålene våre. Det klarer vi ikke alene. Derfor er samarbeidet med Klimapartnere viktig. Det å møte andre næringslivspartnere, sammen med offentlig sektor, dele innsikt og felles mål. Sånn kan vi forandre samfunnet, sier Tørstad.

Vikens fylkesråd for Klima og miljø Anne Beathe Tvinnereim signerte på vegne av for Klimapartnere Viken og Viken Fylkeskommune. Tvinnereim har store ambisjoner på vegne av Klimapartnere Viken.

– Viken fylke har høye klimaambisjoner. For å nå de, er vi helt avhengig av et fremoverlent privat næringsliv. De skal vi samarbeide med, og vi skal gjøre hverandre gode. Derfor er Klimapartnere et viktig verktøy for oss, sier Tvinnereim.

Asplan Viak er den første av flere kommende nye partnere i Klimapartnere Viken. Daglig leder, Stine Nygaard, var stolt tilskuer til signeringen av denne symbolsk viktige avtalen.

– Med dette har samarbeidet mellom Klimapartnere og Asplan Viak blitt ytterligere styrket. Vi ser frem til å løse viktige oppgaver sammen i årene som kommer, sier Nygaard.

Les mer om Asplan Viak her>>

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner