Sirkulær inspirasjon og hyper-kortreist mat på høstsamling med Klimapartnere Vestland

Sirkularitet var i fokus både på programmet og på menyen da Klimapartnere Vestland inviterte til sin første høstsamling i tidligere Sogn og Fjordane.

Onsdag inviterte Klimapartnere Vestland og ViteMeir til høstsamling hos sistnevnte i Kaupanger. Tema for for samlingen var sirkulærøkonomi og på programmet stod faglig påfyll fra klimapartner PwC Bergen, inspirerende eksempler på fra Simas, Saman og UpScale og en flott lunsj med råvarer fra vitensenterets egen takhage.

– Det er helt nydelig å kunne tyvstarte høsten med å samle engasjerte og kunnskapsrike partnere med så flotte rammer som ViteMeir-senteret gir. At vi samles for å dele, lytte og lære av hverandre er helt avgjørende når vi skal møte det grønne skiftet sammen, sier områdeansvarlig for Klimapartnere Vestland nord Truls-Einar Johnsen.

– God miks

Guro Kamilla Monsen fra PwC Bergen holdt et digitalt lynkurs i sirkulærøkonomiens ABC før de tre virksomhetene delte sine eksempler.

– Vi har stor tro på en god miks mellom faglig påfyll, deling av erfaring og løsninger og rom for gode samtaler. Da er vi veldig takknemlige for at vi har partnere som kan bidra på alle områder og sikre gode møteplasser, sier Johnsen.

Dagny Alvik fra Simas delte erfaringer fra blant annet satsingen på klimakompost.

Smakfult sirkulær-eksempel

I lunsjpausen fikk deltakerne serverte en to-retters lunsj fra SmakeMeir der deler av råvarene var plukket fra ViteMeirs egen takhage. Vitensenteret har et mål om at alt matavfall skal gå til kompost og gi ny jord til takhagen. I dag dyrkes imidlertid takhagen i kompostjord fra Simas.

– Det gir et fint bilde på den sirkulariteten vi er nødt til å omstille hele økonomien til, som i tillegg smaker godt. Så det er midt i blinken. Vi er veldig takknemlige for at ViteMeir ville gjeste denne høstsamlingen, sier Johnsen.

Fra ViteMeirs takhage

Første av flere samlinger

Onsdagens høstsamling var den første fysiske samlingen for Klimapartnere Vestland i nordfylket etter pandemien. I høst satser Johnsen på å kunne invitere til totalt tre fysiske samlinger i nord.

– De siste årene har lært oss at mye kan gjøres digitalt. Samtidig er det en klar verdi i å faktisk møtes fysisk, som ikke kan erstattes med Teams eller andre digitale plattformer. Vi er derfor opptatt av å finne en god miks mellom fysiske og digitale møte- og læringsplasser også nord for Sognefjorden, forteller han.

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner