Teknologien som revolusjonerer energieffektivisering i bygg

Innsikt gjennom ClevAir Dashboard

I Stavanger har et teknologiselskap gjort seg internasjonalt bemerket i Proptech miljøet. Kommersielle bygg står for ca 1/3 av jordens energiforbruk og CO2 utslipp. Ved smart bruk av teknologi kan Klimapartner ClevAir kutte drastisk i unødvendig overforbruk av energi i bygg og næringseiendom.

De fleste bygg har et unødvendig stort forbruk av energi, og mange er ikke klar over hvor lett det er å kutte dette overforbruket av energi og ikke bare spare miljøet, men også lommeboka for store kostnader. I tiden vi er inne i er dette spesielt viktig. Mange bygg står nærmest tomme under pandemien, men klarer ikke tilpasse bruken av energi til bruken av bygget. I ClevAir utvikler de en software robot som optimaliserer bygg og næringseiendom.

Benytter kunstig intelligens og maskinglæring

Løsningen ClevAir er et skybasert system som benytter IoT, kunstig intelligens og maskinlæring for automatisk energioptimalisering. Teknologien kan vise til resultat der kundene har redusert energiforbruket med inntil 40%  og som en tilleggsbonus kuttet både drift og vedlikeholdskostnader. Det er ikke bare lønnsomt for miljøet men også for lommeboken og innemiljøet. Den robotbaserte løsningen er basert på algoritmer og henter ut data fra bygg i sanntid. Dataene analyseres og optimaliserer byggets behov for og bruk av energi.

ClevAir kan kobles på sentraldriftsanlegg som er inntil 25 år gamle, det er derfor et enormt ubenyttet potensial i Norge og verden for å kutte i energioverforbruket.

Løsningen er et paradigmeskifte innen «Building Management» og «Proptech». ClevAir blir også solgt som en tjeneste. På denne måten slipper kunden som eiere og leietakere av næringseiendom store investeringskostnader. 

ClevAir ble som eneste norske selskap nominert i kategorien «Start-up Of The Year» til Green Award i 2019 – populært kalt Oscar-utdelingen for grønne og bærekraftige løsninger.

https://youtu.be/cPFitNDMWP0

Tilknyttede partnere

Flere grønne løsninger

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner