Klesabonnement som verktøy for å redusere forbruk

Globalt er tekstilindustrien er ansvarlig for omtrent 8 prosent av totale utslipp. Samtidig kaster norske forbrukere i gjennomsnitt 23 kilo klær årlig. Upscale tilbyr klesabonnement som gir nytt liv til brukte klær. 

Norsk forbruk tar en andreplass i forbruk i europeisk sammenheng, og ligger 26 prosent over EU-snittet. Det er dermed behov for nye innovative løsninger som gjør det lett å velge brukt fremfor nytt. Med Upscale sitt klesabonnement kan du bytte klærne dine mot nye brukte klær for en lav månedspris. 

Målet er å gjøre folk bevisste på klesforbruket sitt og gi dem verktøyene de trenger for å ta kontroll over sitt eget forbruk

Evangeline Sessford, eier og driver av Upscale

Når du som abonnement leverer klær til Upscale, vurderes plaggene ut fra kvalitet, tilstand, og estimert markedsverdi. Deretter blir de plassert i en priskategori. Du får da mulighet til å ta ut et plagg fra samme kategori. Det eneste du betaler er den månedlige summen for abonnementet, som blir trukket automatisk fra kortet ditt. 

Upscale handler ikke bare om klesbytte, men også om å endre folks syn på forbruk. Gjennom opplæring i søm og redesign, samt en egen redesignkolleksjon, gir Upscale kundene muligheten til å være en del av den sirkulære økonomien. Arbeids- og språkpraksis legger til rette for en inkluderende tilnærming til gjenbruk. 

Du kan lese mer om klesabonnomentet hos Upscale her.  

Hør mer om Upscale i denne episoden av Operasjon Nullutslipp.

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner