En festival for utslippsfritt båtliv

Lydlos

Lydløs er en festival for fremtidens båtliv, der målet er å skape nysgjerrighet og entusiasme for nullutslipp på sjøen.

Hvorfor er dette viktig?

Ifølge tall fra statistisk sentralbyrå var det samlede klimagassutslippet fra fritidsbåter i 2017 på 531 000 tonn CO2-ekvivalentar. Det er til sammenligning høyere enn alle fiskebåtene i landet (339 000), og mer enn alle motorsykler, mopeder og snøscootere til sammen (146 000).

Sommeren 2021 blir Arendal utstillingsvindu for fremtidens utslippsfrie teknologi til sjøs. 18.- til 19. juni samles entusiaster og nysgjerrige til festival med det talende navnet «Lydløs». Festivalen skal bidra til å fremskynde overgangen til nullutslipp på sjøen samt å skape engasjement rundt bærekraftige løsninger for klimaet og miljøet.

Lydløs elbåtfestival blir arrangert av foreningen Lydløs, stiftet av Innoventi og Greenstat Energy, og blir arrangert i samarbeid med Elbåtforeningen, Arendal kommune, Arendal Næringsforening og Arendal by.

Festivalen skal bestå av utstilling av elbåter, hvor noen vil være tilgjengelige for prøveturer. I tillegg kan publikum delta i fagseminarer og besøke messeområdet for utstillere innen bærekraft, teknologi og elektrifisering, og nyte festivalstemningen på bryggen i sommerkvelden.

Tilknyttede partnere

Arendal kommune

Gå til nettside

Greenstat Agder

Gå til nettside

Green waves

Gå til nettside

Flere grønne løsninger

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner