Byggemateriale av resirkulert glass

foamrox

Byggemateriale som lages av resirkulert glass gir lengre levetid, lavere klimautslipp og økonomisk mer effektivt med gjenbruksmateriale i anleggsarbeidet.

Resirkulert glass

Foamrox har spesialisert seg innen brann- og vannsikring, samt varmeisolasjon. Siden oppstarten i 2012 har den Arendalsbaserte bedriften utviklet et alternativ til betong for anleggsbransjen, blant annet til byggingen av tunneler og spesialelementer. Byggematerialet er basert på resirkulert glass, og består av elementer som har god strukturell styrke og høy brannmotstand, samtidig som de er isolerende og vanntette. Elementene veier kun en tiendedel av tilsvarende elementer i betong.

«Målet vårt er å kunne levere konstruksjoner og løsninger til tunnel med lengre levetid, lavere klimagassutslipp og mer vei for pengene»

Glenn Jakobsen, daglig leder for Foamrox.

Deres yngste prosjekt er tunnelhvelving – et stort utviklingsprosjekt som må demonstreres og verifiseres grundig. I støtte til dette prosjektet har de for nylig mottatt 8 millioner kroner fra Innovasjon Norge. Dersom prosjektet lykkes, vil det være et enormt bærekraftsløft for anleggsbransjen.

Hvorfor er dette viktig?

Ettersom byggemateriale er laget av resirkulert glass, bidrar denne løsningen til sirkulær økonomi og bærekraft. Råvaren kombinert med produktets lave vekt gir svært lave klimagassutslipp både under produksjon, transport og montering sammenlignet med tradisjonelle byggematerialer. Det økende fokuset på bærekraft innenfor bygg- og anleggssektoren vil være en drivkraft for å øke bruken av denne type konstruksjonsmaterialer.

Tilknyttede partnere

Flere grønne løsninger

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner