Kveldsmøte om grønt kulturliv

Musikkfestivaler som går på batteri fremfor dieselaggregat, artister som transporteres med elbiler og elektriske gaffeltrucker. Dette er bare noen av de gode nyhetene fra kulturaktører i Vestland som ble presentert for rundt tyve klimapartnere på Snekkerbrakken fredag kveld.

Fredag ettermiddag inviterte Klimapartnere Vestland til sosial og faglig påfyll på Snekkerbrakken med Bergen Live som vertskap. I solfylte omgivelser ønsket leder i Klimapartnere Vestland, Renate Nedregård, og daglig leder i Bergen Live, Frank Nes, velkommen til kveldsmøte om grønt kulturliv. 

Medarrangøren Bergen Live har som ambisjon å bli Nord-Europas grønneste konsertarrangør og jobber målrettet for å redusere klimafotavtrykket. Frida Roed fra Bergen Live var på plass for å fortelle klimapartnerne om hvordan de jobber for å få dette til, og hvilke tiltak de har gjort.

Lydløs fornybar strøm og synlig søppelgjenvinning

Camilla Moster fra klimapartner Eviny fortalte mer om energiløsningen de har levert til Bergen Live. Store mobile batterier, som kan seriekobles, kan nå overta helt eller delvis for dieselstrøm og levere fornybar strøm til musikkfestene.

Jørgen Møklebust Austvik fra BIR Bedrift viste også nye løsninger for søppelsortering med tydelig markerte gjenvinningskontainere som publikum møter overalt. Mye kan gjøres for å gjøre det både lettere og hyggeligere å være grønne konsertpublikummere.

Samarbeid som nøkkel for å lykkes

Kulturbyråd i Bergen, Katrine Nødtvedt, var med på hele seansen i Snekkerbrakken – og understreket betydningen av samarbeid blant kulturaktører for å lykkes. Nødtvedt fortalte at hun var imponert over alt kulturlivet vil, og får til, for å ta grønnere valg i sine virksomheter.

Samtidig er det viktig at man kan samarbeide med kommunen for å få til et grønnere kulturliv.

-Bergen jobber beinhardt for å sørge for at kulturlivet høres når de ber om strengere miljøkrav. Mange kulturaktører har lenge jobbet for å ta gode valg for kloden, og det vil vi belønne dem for gjennom kommunens tilskuddsordninger til klimatiltak i kunst og kultur. Jeg håper omstillingskraften til kulturaktørene også drypper over i andre bransjer, for her er det virkelig mye å lære, sier kulturbyråden.

Renate Nedregård avsluttet møtet med å fortelle at det blir utrolig spennende å følge med på hva kulturlivet gjør i tiden fremover.

– De er synlige for så mange mennesker og kan ha en fantastisk positiv påvirkningskraft på resten av samfunnet, sier hun.

En stor takk til Bergen Live som var vertskap for samlingen, og til alle som tilbrakte fredagskvelden på Snekkerbrakken med Klimapartnere Vestland!

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner