Historisk signering på toppledermøte

Fylkesordfører Jon Askeland sto fremst blant gratulantene da fem nye virksomheter signerte partnerkontrakt under årets toppledermøte.

På torsdagens toppledermøte ble fem nye partnere ønsket velkommen inn i Klimapartnere Vestland. Blant de fem var partnerskapets to første gründerpartnere, Mer Enn og UpScale.

Vinn-vinn-løsning

Gründerpartnere er en ny ordning for gründervirksomheter med et særlig grønt preg, som i en tidsbegrenset periode får et et rimeligere partnerskap. Til gjengjeld skal de bidra med sine erfaringer og perspektiver fra å starte ny virksomhet i det grønne skiftet.

– Dette er partnere som vil ha en stor verdi for et partnerskap med mange etablerte virksomheter. De tilfører oss noe nytt, og samtidig vet vi at det er krevende økonomisk å starte opp en ny virksomhet så vi ser på dette som en vinn-vinn-løsning, sier leder i Klimapartnere Vestland, Renate Nedregård.

Sirkulære forretningsmodeller

Mer Enn produserer matvarer med grønnsaker som ellers ville gått som matsvinn på grunn av «feil» form og størrelse. De har tidligere servert lunsj til møter i Klimapartnere Vestland og drives av tidligere Sandviken-spiller Ingrid Spord. UpScale er en gjenbruksbutikk i Sandane i Nordfjord som i tillegg til ordinært kjøp og salg av klær også tilbyr klesabonnement der kunder kan bytte så mye klær de vil for en fast sum.

– Det er to bedrifter som opererer innenfor kjernen av noe av det viktigste vi står ovenfor i tiden som kommer med sirkularitet og reduksjon av svinn. De har bærekraft og grønn inovasjon i selve kjernen av forretningsmodellen sin og vi er veldig fornøyde med å få dem med, sier Nedregård.

Signerte på toppledermøtet

I tillegg til de to gründerpartnerne ble tre nye ordinære klimapartnere ønsket velkommen.

Det Bergenske Kaffeselskap er et selskap fra Osterøy som leverer kaffemaskiner til virksomheter i bergensområdet. I tillegg samler de inn kaffegruten fra kaffemaskinene, og utnytter næringsverdien i gruten til å produsere østerssopp.

Bergen Fiber leverer fibernett og Altibox-tjenester til privat-, borettslag/sameie- og utbyggermarkedet i Bergen og kommuner i tidligere Hordaland fylke. Med ca 60 000 husstander som kunder, er de et kjent firmanavn for mange i regionen.

Det siste tilskuddet til partnerskapet fra den nordlige delen av fylket, er det digitale designbyrået Big Fish. Sistnevnte signerte sin partneravtale i Florø tidligere i år, mens Bergen Fiber og Det Bergenske Kaffeselskap signerte sine avtaler under lunsjen på toppledermøtet. De nye partnerne ble ønsket særskilt velkommen av Fylkesordfører Jon Askeland, som signerte avtalene på vegne av Klimapartnere Vestland.

– Vi er imponert over å se at våre helt ferske partnere allerede har kommet langt i klimaarbeidet. De leverer stor verdi til partnerskapet, og vi gleder oss til å inkludere dem i fellesskapet og samarbeide med videre om utslippskutt og grønne løsninger, sier Nedregård.

Klimapartnere Vestland ønsker våre nye partnere velkommen i partnerskapet. Utover de neste ukene vil du få muligheten til å bli enda bedre kjent de enkelte partnere gjennom individuelle presentasjoner på våre nettsider. 

MER ENN: Ingrid Spord i Mer Enn og fylkesordfører Jon Askeland
DET BERGENSKE KAFFESELSKAP: Øyvind Reigstad og Kenneth Hauge Mikalsen i Det Bergenske Kaffeselskap, og fylkesordfører Jon Askeland.
BERGEN FIBER: Karen Solheim Leiknes i Bergen Fiber og fylkesordfører Jon Askeland.
Big Fish signerte partneravtalen i Florø tidligere i høst. På bildet: Daglig leder i Big Fish Trude Svardal og leder av region nord i Klimapartnere Vestland Truls-Einar Johnsen

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner