En nasjonal milepæl

nasjonal milepæl

Med signeringen av NHO Vestlandet, NORCE og Vill Mer passerer Klimapartnere 400 partnere nasjonalt.

En signeringslunsj utenom det vanlige fant sted på Villhuset i Bergen denne uken, hvor fylkesvaraordfører i Vestland, Natalia Golis, ønsket de nye partnerne velkommen.

– Nå er det «alle mann på dekk.» Regionene i Norge viser vei – og ser at om vi skal nå reelle kutt i klimautslipp raskt nok, må det jobbes på tvers. Klimapartnerfellesskapet går foran og ser mulighetene. Vi er utrolig stolt over at vi har så mange viktige folk med på laget, sier Golis. 

Leder i Klimapartnere Vestland, Renate Nedregård, sier denne signeringen er en milepæl på flere måter.

– Det er ekstra stas at nettopp Helene Frihammer, på vegne av NHO Vestlandet, er med på å bikke den magiske grensen på 400. Hun var med på å starte opp det hele.

Frihammer var leder av Klimapartnere Hordaland og etter hvert Vestland fra 2014 til 2021 og også strategisk prosjektleder for Klimapartnere nasjonalt, der jobbet for å rulle ut partnerskapet  til alle regionene i landet. 

NHO Vestlandet-direktøren sier hun gleder seg over at bevegelsen vokser og utvikler seg videre.

– Jeg synes det er utrolig stas, samtidig som det er svært viktig å delta i partnerskapet. Vi trenger gode verktøy for å få til samarbeid for konkret og grønn omstilling regionalt. Det er Klimapartnere et glitrende eksempel på, og derfor blir vi med. 

Det er jo en stund siden du startet Klimapartnere Hordaland (nå Vestland). Hva er det viktigste som har endret seg? 

– At klimaarbeid og grønt næringsarbeid nå har gått fra å være en kuriositet til å være noe som alle virksomheter må ha i sitt DNA fremover. 

NORCE og Vill Mer var også med på den store signeringen som utgjorde at Klimapartnere nådde tallet 400. Det uavhengige forskningsinstituttet NORCE driver med forskning for både offentlig og privat sektor, og skal legge til rette for informerte og bærekraftige valg for fremtiden. Vill Mer er et tverrfaglig miljø av arkitekter, designere og samfunnsbyggere – og var også vertskap for anledningen.

– Vi er utrolig glad over å se at partnerskapet fortsetter å vokse, og heldige som har fått med oss så engasjerte og kompetente folk med på laget, sier Renate Nedregård.

Klimapartnere ønsker NHO Vestlandet, Norce og Vill Mer velkommen til partnerskapet!

Nasjonal prosjektleder for Klimapartnere, Simen Windheim, fikk gleden av å omtale milepælen på topplederforum hos Klimapartnere Agder i Kristiansand. Han viste også til at klima nå er en topp prioritet for mange norske aktører.

– Det er utrolig gøy at vi nå teller 400 partnere nasjonalt. Det er også verdt å nevne at store deler av denne veksten, om lag 200 av partnerne, har kommet mens vi har hatt pandemi og urolige tider i Europa som markante utfordringer. Det viser at klima står høyt på prioriteringslisten hos norske bedrifter, kommuner og organisasjoner. Vi er heldige og veldig glade over å få jobbe med så mange norske aktører som ønsker å gjøre sin del for å kutte utslipp, sa Windheim fra scenen.

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner