Den grønne løsningsbanken er åpnet!

Den grønne løsningsbanken er åpnet!

Klimapartnere har åpnet hvelvet til Den grønne løsningsbanken, med over 100 innovative løsninger fra partnere i hele landet.

På den nasjonale Klimapartnerkonferanse kunne Klimapartnere endelig trykke på den store grønne knappen og åpne hvelvet til vår nye grønne løsningsbank. Med over 100 grønne, innovative løsninger fra partnere en rekke bransjer i hele landet er formålet at løsningsbanken skal legge til rette for dialog og felles forståelse og at virksomheter som har satt seg ambisiøse klimamål skal finne løsninger de kan integrere i egen drift. Kunnskapsbanken blir kanskje den mest omfattende og oppdaterte basen for hvordan en effektivt gjennomføre det grønne skiftet. 

–  Dette har vært etterlengtet lenge. Inspirasjon, samarbeid og kunnskaps- og erfaringsdeling står helt sentralt for det grønne skiftet, og her får alle aktører tilgang på gode løsninger fra et bredt spekter av bransjer og sektorer. Dette setter takten for det grønne skiftet og vil bidra til at flere bedrifter kan omstilles etter nye krav fra markedet, sier strategisk prosjektleder i Klimapartnere, Helene Frihammer. 

Den grønne løsningsbanken er åpnet!

Sjekk ut Den grønne løsningsbanken her>>

Muliggjort av Pentahelix

Onsdagens konferanse har blitt muliggjort av EU-prosjektet Pentahelix og er den første nasjonale konferansen i regi av Klimapartnere. I tillegg til åpningen av Den grønne løsningsbanken fikk ble deltakerne lost gjennom et fullspekket program av konferansier  Ruth Astrid L. Sæter. På programmet sto flere smakebiter på alt det gode arbeidet våre klimapartnere legger ned i hele landet, klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn ble overrakt årets klimaregnskap og deltok i minidebatt om klimaregnskapets rolle i den grønne skiftet, og professor, politiker og klimaforfatter Per Espen Stoknes og Helene Friis, leder av “The Explorer”. Innledningsvis presenterte framoverlente politiske ledere ambisjonene i sine kommuner og fylkeskommuner.

– Det er utrolig kjekt å få  vise styrken i Klimapartnere. Å se hvor mye fantastisk arbeid som legges ned hos våre partnere er utrolig motiverende. Vi er veldig takknemlige ovenfor Pentahelix som har gjort dette mulig, sier Frihammer.  

Den digitale konferansen ble produsert av Kulturoperatørene fra studioet i Bergen.

Opptak fra møtet finner du her. 

Les mer om Den grønne løsningsbanken

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner