Bedriftene ønsker mer kunnskap om bærekraft og lønnsomhet

På Handelshøyskolen Executive ved UiA har høstens kurs i Bærekraft og Lønnsomhet trukket til seg nye deltagere. Klimapartnere har i flere år samarbeidet både med UiA og Næringslivsforeningen og sprer dette kurset til våre partnere.

 

Deltakerne på kurset forteller at de har kommet med et ønske om å øke egen kompetanse innenfor bærekraftsarbeid som de kan ta med seg til sine bedrifter. De forteller videre at de søker etter tydeligere planer, strategier og hvordan de kan bygge en bærekraftsprofil for sin bedrift. De ønsker å kunne lære noen verktøy for å kommunisere virksomhetens bærekraftsarbeid bedre. Det er også flere av deltagerne som forteller at kurset gir muligheten til å sparre med andre, der de deler erfaringer om bærekraftsspørsmål.

– Her kan de med med «klimahatten» møtes for å kunne jobbe sammen.

Fire mennekser sitter rundt et bord og snakker
Bærekraftige samtaler rundt lunsjbordet

Bærekraft som konkurransefortrinn

Kursleder Nicolai Løvdal samlet 21 påmeldte deltakere på oppstartsseminaret 19.september. Her informeres det om hvordan kurset vil gi de faglig innsikt i bærekraftsfeltet, erfaring med praktiske verktøy og muligheten til å bruke caser fra egen bedrift i øvelsene. Deltagerne får også mulighet til å se på egen bedrifts bærekraftsarbeid og på fremtidige bærekraftstrategier. Deltakerne vil derfor kunne bruke kurset direkte i bedriftenes arbeid.

Kurset er bygget på av forretningsutviklingsprogrammet Green Planet Strategy (GPS). Programmet har som mål å ruste bedrifter til å konkurrere gjennom utvikling av strategier for bærekraftig drift. GPS-programmet er utviklet gjennom forskning og i samarbeid med FutureFrog, NHO og ledende virksomheter i Agder-regionen.

Les også: UiA-kurs i bærekraft løfter norske bedrifter

En rekker opp hånden for å stille et spørsmål
Bilde fra oppstartsseminaret

Samlingene er praktisk orientert og byr på flere praktiske oppgaver og gruppesamlinger. Et oppsett med øvelser, gruppesamlinger og oppgaver som skal løses hjemme forteller Løvdal. Etter kurset vil deltagerne sitte igjen med ulike verktøy for å utvikle egen bedrift og tenke strategisk med et bærekraftig perspektiv. Seminarene viser deltagerne hvordan bærekraft kan brukes som et konkurransefortrinn. Ved å gi økt kompetanse mot den grønne omstillingen for å kunne møte et næringsliv i endring.

Kurset er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og UiA, med målet om å gjøre bærekraft mer attraktivt i regionen. Klimapartnere Agder er involvert med rekruttering og markedsføringsstøtte til kurset, og anbefaler kurset til våre partnere som integrer bærekraftsarbeid i sine bedrifter.

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner