K-Punktet: Trenger vi et grønt skifte på sjøen?

Digitalt
02.06.2023 kl. 08:30-09:30
Arrangementsbanner

Visste du at Norge er det landet i verden med flest fritidsbåter per innbygger? Vi har kommet langt med elektriske hurtigbåter og ferjer, men skal vi sette kurs mot et grønt skifte på sjøen trenger vi også gode løsningene for fritidsbåtene. Vi har invitert våre partnere til å dele sine løsninger for mer klimavennlig båtbruk.

Christer

Christer Ervik er daglig leder og co-founder av Kruser. Han brenner for nyttig bruk av ressurser i en verden med store klima- og miljøutfordringer. Da han fant dokumentert hvor lite den gjennomsnittlige fritidsbåteier bruker båten – og hvor mye båtene forurenser – ble verdens første elbåtpool etablert. I dag finnes Kruser i flere norske havner og de har i tillegg til de private medlemskapene lansert et populært bedriftsmedlemskap. Kruser er en driver av det grønne skiftet i fritidsbåt-markedet og Christer forteller om etableringen, resultater og utfordringer. Og det kan nok hende at han vil utfordre noen, også!

Morten Gjeruldsen er daglig leder i Vollen Marina, en liten perle i Oslofjorden hvor du kan nyte sjølivet hele sommeren. Gjeruldsen har over flere år jobbet for å gjøre det enklere for deres leietakere å tenke grønnere, også på sjøen. Dette gjør han gjennom å investere i grønn infrastruktur på havna, ta del i pilotprosjekter, og samle aktører på den årlige Elbåtkonferansen.

K-Punktet, eller det Kritiske-Punktet, er Klimapartnere Vikens nye møteserie om klima. Hver måned møtes vi digitalt for faglig påfyll om aktuelle temaer innen klima og grønn omstilling. 

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner