Deep Rising FØR-premiere. Jakten på havbunnsmineralene

Clarion Hotel Energy
02.10.2023 kl. 18:00-21:30

Vår partner Sooo. magazine inviterer til FØRPREMIERE på dokumentaren «DEEP RISING» fortalt av Jason Momoa, bedre kjent fra filmen Aquaman, på Clarion Hotel Energy i Stavanger 2. oktober kl 18.00. Professor Sandor Mulsow fra Chile som er en av hovedkarakterene i filmen kommer til Stavanger, og vil delta i en samtale etter filmen. I tillegg vil produsent Matthieu Rytz delta digitalt på skjerm, og fra Norce kommer Dr. Scient Fiona Provan som er forsker og avdelingsleder for hav og miljø.

Bakgrunnen for arrangementet er at regjeringen i juni åpnet opp for gruvedrift på havbunnen i et område på størrelse med New Zealand langs hele norskekysten, som strekker seg helt opp til Svalbard. I tillegg til å forstyrre et sårbart økosystem så vil aktiviteten også potensielt påvirke verdens største karbonlager, ødelegge medisinske komponenter for fremtiden og påvirke næringskjeden slik at fiskeribestanden settes i fare.

I samtalen vil vi stille spørsmålene: Vet folk i Norge nok om gruvedrift på havbunnen? Har forskerne og den norske regjering tilstrekkelig kunnskap om konsekvenser av gruvedrift i havet? Flere land og store virksomheter internasjonalt står nå opp mot gruvedrift på havbunnen og ber om at det settes på pause i minimum 10 år til vi har nok kunnskap om konsekvensene. Hvordan stiller vi oss til kritikken her i Norge?

Vi inviterer deg derfor til å bli med oss for en kveld rundt det kontroversielle temaet om dypvannsgruvedrift, en viktig problemstilling som ikke mange er klar over ennå.

Jason Momoa, kanskje best kjent som superhelten Aquaman fra filmuniverset, bruker nå sine superkrefter for å fortelle oss om dypet i havet og dypvannsgruvedrift. Vi vil vise Deep Rising og inviterer deg til en debatt etterpå med et panel av eksperter på feltet.

Som Klimapartner har du anledning til å være med på et personlig treff med professor Sandor Mulsow. Begrenset antall plasser. Ta direkte kontakt med regionleder Anne Marie Lofthus hvis dette er interessant.

Invitasjon 

Misjonen til Sooo Magazine er å øke bevissthet og påvirkning innen bærekraft, og de skaper magasiner, arrangementer og fora for å øke bevissthet og påvirkning.

«Det dype havet er det største habitatet på jorden og er i stor grad uutforsket. Flere mennesker har reist ut i verdensrommet enn har reist til det dype havets rike.»

Se siste utgave av magasinet her!

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner