Høsten er i gang for Klimapartnere Hordaland!

Vårt første frokostmøte gikk av stabelen på Bergen Lufthavn fredag 7.sept. Møtet ble arrangert i samarbeid med Avinor i forbindelse med en eksklusiv innvielse av biotankanlegg og hurtigladestasjon inne på lufthavnen. Møtet var godt besøkt og vi fikk høre flere gode innlegg om Klimaregnskapet 2017.

Først ut var Elisa Dahl Walderhaug fra Cemasys. Deretter fikk vi høre litt om tall og utfordringer med ulike tallgrunnlag fra Bergen Kommune ved miljørådgiver Tanja Seland Forgaard og fra Rune Listhaug, logistikk og markedssjef fra Asko Vest. Lufthavndirektør Aslak Sverdrup fortalte engasjert om  fremtidens lufthavn med lavutslippsdrift og elektrifisering sammen med sine kollegaer Olav Mosvold Larsen fra konsernstrategi, Øystein Skaar, Kvalitet og sikkerhetssjef, og Jan Per Fosse, operativ sjef. Deretter gikk turen med buss ut til anlegget hvor biodiesel anlegget høytidelig ble åpnet. Miljørådgiver fra Avinor, Peter Holmquist og Terje Aarsand holdt snoren og Anne-Kathrine Torvund fra Klimapartnere Hordaland fikk æren av å klippe. Vi gratulerer lufthavndirektør Aslak Sverdrup og Avinor med et flott nytt anlegg rigget for fremtiden!

Høstens frokostmøter

Det er planlagt tre frokostmøter denne høsten, med tema “Grønne innkjøp”, tentativ dato 16.oktober,  «Energi i bygg» i november og juleavslutning med faglig input i første uke i desember. Vi er også med og støtter Bergen el-messe hvor flere av våre samarbeidspartnere har stands og innlegg (BKK, Bergen Kommune, Greenstat). Vi oppfordrer alle partnere til å ta turen innom messen helgen 22-23.september! 

Green Energy Day

Vi anbefaler også konferansen Green Energy Day som arrangeres for tredje år på rad. Denne finner sted 18.oktober i DNB sine lokaler i Solheimsviken og arrangeres av Greensigth i samarbeid med Greenstat og DNB. Green Energy Day skal gi deg innsikt i hvordan du best og raskest får til endring. Tema er penger og politikk, bygg og anlegg, miljøvennlig tungtransport og omstilling i praksis. Våre partnere kan benytte seg av rabattkode: nyenergi2018 som gir 30% reduksjon ved kjøp av billett. Det er begrenset antall plasser tilgjengelig så her er det først til mølla!

TV dekning om Den grønne byen

I vår startet vi et spennende samarbeid med TV-vest med tv-serie kalt Den grønne byen. Det har vært lærerikt for både oss og TV-vest å lage reportasjer om aktiviteter knyttet opp til grønne satsinger i regionen vår. Tusen takk til alle partnere og Mette Nygård Havre som villig har stilt opp og fortalt om deres bidrag inn i det grønne skiftet! Sammen med TV-vest og Mette har vi hatt en evaluering og konkludert med at vi det er ønskelig med flere episoder, gjerne også mer tilpasset sosiale medier. Vi er veldig spente på fortsettelsen og håper at alle i nettverket støtter opp om dette initiativet! Her er alle episodene fra i vår om den grønne byen samlet.

Som prosjektleder ønsker jeg å ha partnermøter med så mange som mulig av partnerbedriftene i tiden fremover. Jeg har hatt gleden av å treffe de fleste av dere, og denne praten er kjempeviktig for meg for å fange opp hva dere er opptatt av og hvordan vi skal jobbe videre. Takk for mottakelsen jeg har fått! Send meg gjerne invitasjon til å treffes når dere ser at det passer best for dere. Hvis ikke tar jeg nok kontakt!

Beste hilsen

Anne-Kathrine Torvund

Prosjektleder Klimapartnere Hordaland

Mob: + 47 481 87 721

E-post: akt@nullklimastiftelsen.no
Web: http://klimapartnere.no

Skriv en kommentar

Navnet er påkrevd

Skriv en kommentar