Partnermøte ved ASKO Nord

Det første Klimapartnere Troms partnermøtet for 2018 ble holdt ved den vakre Ramfjorden, i lokalene til ASKO Nord.

Møtet begynte med en introduksjon til klima – og miljøløsninger som ASKO Nord har implementert. Presentasjonene fokuserte på transport og avfallsreduksjon. ASKO Nord er blant annet medlem i Matvett, og jobber bevisst med reduksjon av matavfall. I tillegg har ASKO som mål å redusere energiforbruket med 20%, produsere fornybar energi tilsvarende av 100% av ASKOs forbruk, og kjøre med 100% fornybar drivstoff innen 2020.

Styremedlem Grete Ovanger presenterer hvordan ASKO Nord jobber med klima og miljø

Presentasjonene ble fulgt av en rundtur, der partnere fikk se og høre hvordan løsningene ASKO har implementert fungerer i praksis.

Møtet ble avsluttet med workshoper der partnere gravde seg inn i fire temaer:

  1. Reduksjon av avfall med fokus på mat
  2. Energieffektivisering av bygg
  3. Transport og reise – teknologiske løsninger og barrierer
  4. Miljøkrav ved kjøp av varer og tjenester

Alle gruppene jobbet intenst i litt over én time for å identifisere utfordringer og løsninger med tanke på de overnevnte temaer. SALT kommer til å analysere resultatene og bruke de i planleggingen av Klimapartnere samlinger fremover. Resultatene kommer også til å publiseres her på hjemmesiden, og alle partnere er  velkommen til å sende kommentarer og ideer løpende til prosjektledelsen; vilma@nullsalt.nu eller jannike@nullsalt.nu.

Før bussen kjørte tilbake til Tromsø, ble det servert lunsj med flott utsikt over Breivikeidet!

Takk til alle som deltok i møtet, og takk til ASKO Nord for arrangering av møtet i deres lokaler!

Neste møtet skal holdes i Tromsø den 23. mai. Det blir et temamøte om plastreduksjon som skal arrangeres i samarbeid med Tromsø kommune. Mer informasjon kommer!

 

 

Skriv en kommentar

Navnet er påkrevd

Skriv en kommentar