Kruse Smith utvikler Stavangers første bærekraftige bofelleskap

Kruse Smith, har i samarbeid med arkitektfirmaet Helen & Hard og Gaia Trondheim, utviklet Gaining by Sharing. Gaining by Sharing er en helhetlig modell for mennesker som ønsker en bærekraftig boform. 

Denne modellen ble presentert under Klimapartnere sitt arrangement om Grønn byutvikling under Arendalsuka i fjor, og det aller første Gaining by sharing-prosjektet bygges nå i disse dager i Stavanger.

 Les mer…

LOS Energy jakter på Sørlandets smarteste strømbruker

LOS Energipris

For andre år på rad skal LOS Energy dele ut Sørlandets energipris, som hedrer de som er best på energisparing. Nå oppfordrer LOS Energy alle smarte strømbrukere til å nominere seg selv.

– Både bedrifter og det offentlige går glipp av store summer som de kunne spart på energitiltak, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS. Han håper Sørlandets energipris kan inspirere flere bedrifter til å bruke strømmen smartere.

 Les mer…

Oppstartsmøte for Klimapartnere Troms

Troms fylkeskommune har tatt initiativ for å etablere Klimapartnere Troms, og inviterer til oppstartsmøte mandag 11.april kl 13-15 i Fylkesbygget

Vi i Klimapartnere har hatt en kjempegod dialog med Troms Fylkeskommune en god stund og synes det er veldig gledelig at vi nå kan få en ny Klimapartner-region opp å stå. Med et allerede eksisterende Grønt Nettverk i Troms, som man nå tenker kan innlemmes i Klimapartnere, har man et veldig godt fundament for etableringen av Klimapartnere Troms.

 Les mer…

«Green Nudging»

17.mars var det «Green Nudging» på agendaen for Klimapartnere.
Her fekk verksendene innføring og tips til korleis ein kan kommunisere og skape holdning direkte gjennom å tilrettelegge for handling.

FullSizeRender_20  Nudging1  nudging2

I løpet av dagen arbeida ein særlig med nudging for å redusere utslepp frå transport og mat.

Vi lærte at det finnast mange ulike formar for «nudges» ein kan bruke for å fremme miljøvenneleg handling:

1. Informasjon (miljømerking, påminningar, oppmuntring)
2. Forvalg (standardalternativ som til dømes skriverinstilling på to-sidig papir)
3. Forandre det fysiske miljøet (plassering og utforming som vegetaralternativ fyrst på menyen)
4. Feedback og sosiale normer (Om kollegaer har el-bil er det meir sannsynleg ein sjølv også har det)

I presentasjonane under finn de mange fleire gode tips til og eksempel på «Green Nudging»

Klimapartnere
InspirasjonshefteMiljøkom

 Les mer…

Mat over bord: Opplev en velsmakende lunsj av uvanlig fisk og utsorterte grønnsaker!

Havet er fullt av velsmakende og spennende fiskeslag, men dessverre blir ikke alt spist. I fiskedisken gjøres det kun plass til en håndfull arter og derfor blir store deler av sidefangsten kassert.

Torsdag 7.april kl 13.00 vil restaurantgründeren Øyvind Nese – kjent blant annet fra Bakgården og Måltid – tilberede en velsmakende lunsj. Sidefangsten blir hovedingrediens under lunsjen. Vi vet ennå ikke hva som hentes opp av trålposen, men godt blir det!! Tilbehøret består av grønnsaker som av visuelle årsaker aldri blir solgt i butikken.

Til dessert stiller Hennig-Olsen is med en spennende overraskelse, de vil også fortelle oss om sitt arbeid for å redusere matsvinn.

 Les mer…

Agder Energi selskapet Otera skal drifte nytt landstrømanlegg for Color Line

I november 2014 ble danskebåten Superspeed 1 i Kristiansand koplet til landstrøm fra Agder Energi og oppnådde med det et utslippskutt på 2300 tonn CO2 i året.

Nå følger Superspeed 2 i Larvik etter. Dette viser at klimavennlige tiltak på Agder inspirerer til tilsvarende løsninger også andre steder i Norge. Som for landstrømanlegget i Kristiansand, har Agder Energi selskapet Otera også fått driftsansvaret for anlegget i Larvik.

 Les mer…

Felles anskaffelse av elbil-ladere på Agder

«Strategi for ladeinfrastruktur i Agder» i Agder ble vedtatt av Aust-Agder fylkeskommune i desember 2015. Det legges opp til tilsvarende behandling i Vest-Agder fylkeskommune i løpet av de neste par månedene.

Som et ledd i oppfølgingen av «Strategi for ladeinfrastruktur i Agder» ble det 4.mars arrangert oppstartsmøte for felles anskaffelse av ladere for kommuner og andre offentlige instanser i hele Agder. Hele 13 kommuner og 5 fylkeskommunale virksomheter over hele Agder var representert.

 Les mer…

Årsmøte Klimapartnere Agder – 9.mars

Klimapartnere er glade for å kunne ønske velkommen til årsmøtet for 2016. Det blir onsdag 9.mars kl 10 på Grønt Senter i Kristiansand. Vi er spesielt glade for å kunne presentere Tine Sundtoft som vår hovedtaler. Det blir veldig interessant å høre om hennes arbeid og innblikk fra Paris og hvordan utfallet der nå vil påvirke veien videre også for Agder.

På årsmøtet vil vi også signere partneravtaler med 3 nye medlemmer, Teknova, Innoventi og Trade Winds. Disse vil også kort presentere seg selv og hva de jobber med som kan knyttes opp mot klima og miljø.

Vi har lagt inn en Del 2 etter lunsj. Som Klimapartnere legger vi opp til at man både lager klimaregnskap og at  man er miljøsertifisert (eller har en plan for å bli det). Etter lunsj vil vi derfor ha en grunnleggende gjennomgang (for nybegynnere) av hva dette innebærer.

Vel møtt!!

Se mer informasjon under arrangementer her.

 

 Les mer…

Gromstad Motor Stoa tilbyr et enda større spekter innen elektriske biler

Bilde: Salgssjef Fredrik Krabbe-Knudsen i Gromstad Motor Stoa.

Klimapartner Gromstad Motor Stoa lanserer i disse dager en ny Nissan LEAF-utgave med 30 kWh batteripakke og rekkevidde på opptil 250 kilometer. Det gjør elbilen attraktiv for enda flere kundegrupper og blir et reelt alternativ til biler med forbrenningsmotor.

– At man nå i prinisppet kan kjøre Arendal-Oslo på én lading er naturligvis en viktig milepæl. Samtidig ser vi at mange fremdeles velger 24 kWh-modellen fordi de opplever at rekkevidden holder i massevis til deres daglige bilkjøring, sier salgssjef Fredrik Krabbe-Knudsen i Gromstad Motor Stoa.

Hele artikkelen fra bilbransjeforeningen om en oppgradert Nissan LEAF kan man lese her.

Gromstad Motor Stoa selger nå også en elektrisk 7-seter, Nissan E-NV200. Dette åpner opp for at helt nye brukergrupper kan kjøre elektrisk, deriblant større taxier og store barnefamilier. 2. og 3. seterad i bilen er nedfellbare, slik at bilen også enkelt kan brukes som en stor varebil. Se mer informasjon om Nissan E-NV200 her.

 Les mer…