Styret diskuterer strategi for Klimapartnere

Klimapartnere har styremøte har i dag møte i Kristiansand, og diskuterer den strategiske utviklingen av Klimapartnere. Det er nå avgjørt at Klimapartnere skal forsette å satse på Klimakommunikasjon, og det kommer til å settes opp en ny dato med Futerra slik at partnerne kan få hjelp og inspirasjon til å arbeide med egen klimakommunikasjon. Styret diskuterer også den fremtidige driften av Klimapartnere, og hvordan man skal legge håndtere veksten som prosjektet står overfor. Legg gjerne igjen en kommentar til styret i kommentarfeltet.

 Les mer…

Klimapartnere vil være etiske, men ikke moraliserende

Klimapartnere har det siste året hatt fokus på klimakommunikasjon, og har nå gjennomført en kommunikasjonsdag med fokus på hvordan å optimalisere profilering av Klimapartnere og egen bedrift. Hovedparten av de 26 medlemmene i Klimapartnere var representert på møtet, og var med å sette rammen for hva Klimapartnere skal fokusere på fremover. Det var bred enighet blant gruppen om at det skal satses videre på klimakommunikasjon også det neste året og at man ønsker å være etiske, men ikke moraliserende.

 Les mer…

Agder Renovasjon i fyr og flamme

Agder Renovasjon er i fyr og flamme over den praktiske bålkubben, som er en trekubbe som er et miljøriktig alternativ til engangsgrillene. Den er miljøvennlig og gir ingen forsøpling slik engangsgriller gjør. Den setter ikke brennmerker på underlaget, og kan settes rett i snøen. Bålkubben er ferdig til bruk, lett å tenne, for koking, steking, grilling eller bare til hygge. Bålkubben blir produsert av attføringsbedriften Setpro i Valle, og er derfor positiv på flere måter.

 Les mer…

ZERORally kommer til FN-byen Arendal

ZERORally kommer til Arendal 25. august kl. 10.00 til 13.00. Fra Oslo til Stavanger med el. -og hydrogenpå tanken går ferden. FN-byen er arrangør for mottagelse og undervisningsopplegg for 7. trinn i samarbeide med Agder energi, Vitensenteret Sørlandet, Arendal bibliotek, Arendal by og First Lego Leauge. Stedet er Torvet i Arendal. Ta lunsjen på torvet denne dagen å opplev ZERORally 2010!

 Les mer…

Agder Renovasjon: båter vrakes i skjærgården

I båtbyen Arendal har det lokale renovasjonselskapet Agder Renovasjon kun fått inn tre båter det siste året, og dumping andre steder utgjør et stort miljøproblem. – Det er forurensning og miljøgifter i disse båtene, så det må håndteres forskjellig, sier Anita Jernquist i Agder Renovasjon til NRK Sørlandet.

 Les mer…

NODE og fylkeskommunene inviterer til samling om offshore vindmarked

Som oppfølging av Agder-bedriftenes besøk til Offshore Wind Workshop og energimesse i Aberdeen 18.-20. mai har Fylkeskommunene i samarbeid med NODE tatt initiativ til en halvdagssamling for bedrifter som har interesse for det voksende offshore vindmarkedet. Formålet med samlingen er å avklare behovet for og formen på en eventuell felles profilering av regionens kompetanse og erfaring som er relevant for dette markedet, og avholdes den 8.september.

 Les mer…