Klimapartnere gratulerer Grid Arendal med 25-års jubileum!

Klimapartnere gratulerer GRID-Arendal med 25-prs jubileet. GRID-Arendal ble etablert i 1989 som en norsk stiftelse av det norske Miljøverndepartementet og UNEP som svar på anbefalingene fra 1987 Verdenskommisjonen for miljø og utvikling i Rio de Janeiro. For å feire denne milepælen, vil GRID-Arendal reflektere over sine tidligere suksesser, og ser frem til å styrke sitt samarbeid med UNEP og andre samarbeidspartnere.Feiringen vil starte med en rekke seminarer og workshops i løpet av 14 til 15 august 2014 med fokus på temaet kalde regioner – Hot Topics: Innganger fra Arendal til en bærekraftig utvikling mål «(se lenke nedenfor til hele programmet).

 Les mer…

DNB sikter mot «very good» sertifikat

Klimapartner DNB skal energieffektivisere bygningsmassen sin på 1,2 millioner kvadratmeter. Målet er å bli sertifisert som «very good» etter BREEAM-standarden. Nøklene ligger i en grundig analyse, innføre tiltak som gir størst gevinst og energioppfølging i driftsfasen i etterkant. Fram til 2017 skal DNB investere 230 millioner kroner for å redusere energiforbruket med 20 prosent.

 Les mer…

Klimapartnere Hordaland lansert!

4. juni var det offisiell lansering av Klimapartnere Hordaland
-Norges største offentlig-private nettverk for systematisk klimaarbeid

Byrådsleder i Bergen, Ragnhild Stolt-Nielsen sa i åpningstalen at klimasaken er en av de viktigste politiske sakene i vår tid.  Hun påpekte videre at mens klimaspørsmålet angår hele kloden, er det lokalt vi kan gjøre den største forskjellen.

 Les mer…

Vil miljøsertifisere alle kommuner

Høyres landsmøte har vedtatt en lang rekke innskjerpelser i miljøsektoren. De ønsker blant annet at alle kommunale virksomheter skal miljøsertifiseres innen 2019. -Dette er et veldig gledelig signal fra regjeringspartiet. Nå håper vi landets kommuner mobiliserer for å miljøsertifisere egne virksomheter, sier Miljøfyrtårnlederen i en kommentar.

 Les mer…