Emne: Grønn økonomi

Stor entusiasme på årsmøtet til Klimapartnere Agder

Onsdag 8.mars arrangerte Klimapartnere Agder årsmøte på Grønt Senter i Kristiansand. Til å ramme inn årsmøtet vårt fikk vi 2 veldig inspirerende innlegg fra Tine Sundtoft og Per Espen Stoknes. Inni mellom disse to innleggene var det vanlige årsmøtesaker samt presentasjon av 3 nye Klimapartnere; Agder Kollektivtrafikk, Markedskraft og Tvedestrand kommune. Markedskraft og Tvedestrand kommune signerte partneravtale på årsmøtet.

Det var veldig gledelig å se så stor og entusiastisk deltakelse fra mange av våre Klimapartnere-medlemmer. Totalt var det 46 personer tilstede fra 26 ulike Klimapartnere-virksomheter. For å sitere Per Espen Stoknes, så håper vi at alle nå er klare for å jobbe for Grønn Vekst: ‘Økning i økonomisk verdiskapning som samtidig gir lavere samlede miljøbelastninger’.

 Les mer…

Grønne datasentre

Vi i Klimapartnere ønsker ny grønn samfunns- og næringsutvikling. En av de mest spennende muligheten her på Agder er grønne datasentre.

Klimapartnere har i dag et svært spennende arrangement om Grønne datasentre sammen med fylkeskommunene på Agder, Digin og IKT Norge. Alle er hjertelig velkommen til Eureka-bygget kl 10.

 Les mer…

Arendalsuka – i dag braker det løs

Arendalsuka ble formelt åpnet i går, men det er i dag torsdag 13.august at arrangementene kommer i gang med full tyngde i Arendal. Dette gjelder i høyeste grad også for Klimapartnere.

Klimapartnere er med-arrangør for 5 faglige arrangementer under Arendalsuka samt en sosial avslutning mandag ettermiddag for alle Klimapartnere samt bekjentskaper og andre inviterte.

Vi håper så mange som mulig har anledning til å komme på Klimapartnere sine arrangementer. Alle er gratis og åpne for alle (så lenge det er plass).

I dag åpner vi med et arrangement om Grønn Byutvikling på Eureka-bygget kl 12-14.

Håper vi sees!

 

 Les mer…

Ukas klimapartner: CO2focus

Innloggingsbildet for CEMAsys

CO2focus har vært med i Klimapartnere helt siden starten, og var medforfatter og bidragsyter til nettverkets første kunnskapsnotat om klimaregnskap og klimanøytralitet. Partner  og salgs- og markedssjef  Kjetil Selmer-Olsen foreteller at CO2focus idag har 9 ansatte og holder til i Oslo.

 Les mer…

Grønne datasentre på Sørlandet

Bilde fra datalagringsrom

Klimapartnere inviterer til frokostmøte 17. februar: Kan Agder bli det beste stedet for etablering av grønne datasentre i Europa? Grønne datasentre kan bli en ny grønn næring for hele Agder. På frokostmøtet får du presentert mulighetene og hvordan det jobbes for å realisere dette, både fra politisk hold, i fylkeskommunen og i næringslivet. Bli med å diskutere hvordan innsatsen videre best bør innrettes. Vi serverer frokost fra kl 07.45!

 Les mer…