Arendals grønne løsninger ble vist frem

Administrerende direktør ved GRID-Arendal, Peter Harris, spilte sekkepipe på åpningen til Grønn Dag

Lørdag 20. mai feiret Arendal Grønn Dag med fokus på grønne initiativ for et bærekraftig samfunn. Sekkepipemusikk, ordførertaler og prisutdeling skapte en fin ramme rundt det å vise hvordan familier kan tjene på å velge grønne løsninger og produkter.

Flere Klimapartnere var selvsagt med for å presentere sine grønne løsninger; Sun-Net AS, Gromstad Motor Stoa og Grid-Arendal.

Arendal har lenge vært en by med både kompetanse, initiativ og fokus på miljø. Med nasjonalparkstatus på skjærgården utenfor stuevinduet til arendalitter, har naturen rundt oss fått en større betydning. I tillegg er området rundt Arendal fullt av innovative løsninger for å skjerme miljøet. Det var disse løsningene Grønn Dag hadde fokus på. Ordfører Robert Nordli i Arendal foretok den høytidelige åpningen av Grønn dag med en veldig fin velkomsttale og utdeling av premier til barn son hadde vært med i tegnekonkurranse.

Elektrisiteten vi bruker i Norge kommer hovedsakelig fra vannkraft, som både er klimavennlig og fornybar. Derfor er el-biler og el-sykler gode klimainvesteringer. Solstråler er også en klimavennlig fornybar energikilde som raskt reduserer strømregningen. Våre Klimapartnere Gromstad Motor Stoa og Sun-Net AS hadde stands og kunne fortelle nysgjerrige besøkende om løsningene som de tilbyr.

I tillegg til vårt daglige transportbehov er også import av produkter til vårt konsum en stor utfordring. Derfor ble det arrangert et matmarked med lokalproduserte og økologiske produkter. Her fant man alt fra ”microgreens” produsert i Barbudalen og pølser fra Grimstad til juice fra Kristiansand og frukt fra Sandefjord.

Marin forsøpling var også et viktig tema denne dagen. I Arendal har strandrydding blitt svært populært. Enkeltpersoner, organisasjoner og bedrifter drar ofte ut og rydder strendene. Det var tydelig at dette har gjort inntrykk på barna som tegnet og malte til temaet ”Redd havet vårt”. Vi mottok mer enn 500 bidrag hvor barna viste stor kreativitet og innsikt i problematikken.

Hele nyhetssaken kan leses på Grid-Arendal sine hjemmesider her.

Skriv en kommentar

Navnet er påkrevd

Skriv en kommentar