Agder Energi selskapet Otera skal drifte nytt landstrømanlegg for Color Line

I november 2014 ble danskebåten Superspeed 1 i Kristiansand koplet til landstrøm fra Agder Energi og oppnådde med det et utslippskutt på 2300 tonn CO2 i året.

Nå følger Superspeed 2 i Larvik etter. Dette viser at klimavennlige tiltak på Agder inspirerer til tilsvarende løsninger også andre steder i Norge. Som for landstrømanlegget i Kristiansand, har Agder Energi selskapet Otera også fått driftsansvaret for anlegget i Larvik.

Frem til nå har Superspeed 2 hver eneste natt hatt hjelpemotorene på i 6 timer mens det har ligget til kai i Larvik. Dette blir det nå en slutt på, og man får dermed også en slutt på både utslipp og støy. Testingen av et landstrømanlegg i Larvik begynner nå i mars, og anlegget skal etter planen åpnes og tas i fullt bruk i april.

Otera har allerede driftsansvar for landstrømanlegget i Kristiansand, og vant kontrakten i Larvik Havn i konkurranse med flere andre entreprenører. Landstrømanlegget i Larvik Havn blir Color Line sitt fjerde anlegg i Norge. Nå planlegger rederiet  å bygge enda flere.  Når stadig flere havner skal ha landstrøm, står Otera nå sterkt rustet til å få enda flere, klimavennlige oppdrag fremover.

Se mer om denne nyhetssaken på Agder Energi sine hjemmesider her.

Skriv en kommentar

Navnet er påkrevd

Skriv en kommentar