4 nye ladestasjoner i Setesdal

Bilde: Ladestasjon ved Bykle hotell

Fylkeskommunene i Aust-Agder og Vest-Agder legger til rette for flere el-biler og økt miljøvennlig transport. Aust-Agder fylkeskommune vedtok i fjor å støtte utbygging av 4 hurtigladere i Setesdal, samtidig som fylkesordfører i Vest-Agder Terje Damman åpnet nye ladestasjoner i Mandal, Lyngdal og Flekkefjord.

3 av 4 ladestasjoner i Setesdal; Evje, Valle og Bykle er nå i drift. En ladestasjon i Bygland kommer i drift i slutten av oktober. Ladestasjonane har siden oppstart i vår 2015 gitt i fra seg 10 000 km med fornybar veitrafikk!

Ladestasjonene er et resultat av regionalt samarbeid. Gjennom arbeidet med felles Regionplan for Agder har de to fylkeskommunene, sammen med kommunene på Agder, identifisert nettopp ladeinfrastruktur som et viktig område.

I Regionplan Agder står det at: Agder skal også være en region der utslippene er lavest mulig – et lavutslippssamfunn. Dette krever en infrastruktur som stimulerer til en mest mulig klimavennlig og fremtidsrettet atferd. […] Dette innebærer blant annet utbygging av ladestasjoner og tilgang til alternativt drivstoff over hele regionen.

Vi i Klimapartnere ser frem til at ladestasjonen i Bygland også kommer på plass i oktober og til mer fornybar transport langs Riksvei 9.

 


2 kommentarer

 1. Bjørg Bekkeli den

  Jeg har en Nissan Leaf og lurer på om man må ha egen hurtiglader kabel eller er det det på ladestasjon ? Betaleren med kort eller hvordan virker det ? Pris ?
  Mvh.
  Bjørg Bekkeli

 2. Torstein Thorsen Ekern den

  Hei Bjørg

  Det er både CS kontakt og ChaDeMo kontakt samt Type 2 kontakt. Betaling gjøres med ladekort eller pr sms. Hvis du skal lade med Type 2 kontakt, må du ha med egen ladekabel til Type 2. Hvis du bare skal hurtiglade trenger du ikke å ta med deg noe.
  God tur!!!

  Mvh, Torstein Thorsen Ekern, Klimapartnere Agder

Skriv en kommentar

Navnet er påkrevd

Skriv en kommentar