Solceller på taket blir stadig mer aktuelt – frokostmøte om temaet 5.mai

«Jeg var skeptisk, men etter tre dager som produsent av solstrøm fra vårt eget hustak, nøler jeg ikke med å si til alle som har anledning: Kast deg på bølgen, og bli en del av det grønne skiftet.» Dette skriver Terje Osmundsen i en artikkel i Energi og Klima. Det er tydelig at solenergi blir stadig mer aktuelt, billigere og praktisk anvendbart. På Sørlandet har vi nesten like mange soltimer som Sør-Tyskland og i tillegg tilbyr Klimapartner SunNet nå «one-shop-stop» løsninger for huseiere som vil installerer solceller på huset sitt.

Sun-Net tilbyr nå blant annet solceller som er innebygget i takstein og kan levere en komplett pakke, inkludert taksten og selve taktekkingen. Morten Meier i SunNet anslår at det koster 200.000 kroner for vanlig stein og taktekking med glasert teglstein på 150 kvadratmeter. Å få lagt solcellesteiner på samme areal anslår han til 350.000 kroner, altså 150.000 kroner mer.

Energikostnaden blir høyere enn for vanlige solceller. Men når vi vet at kostnader knyttet til solceller har falt med nærmere 80 % de siste 7-8 årene, så er der ingen grunn til å tro at ikke nye løsninger knyttet til solcelletaksteinen, sånn som inverter, lagringsmuligheter, installasjonskostnader osv, også vil falle i tiden som kommer. Les mer i Teknisk Ukeblad

Solenergien – en viktig del av den grønne omstillingen!

Frokostmøte «Solenergi – fornybare muligheter på Sørlandet»

Vil du eller noen i din virksomhet vite mer om muligheten solenergi nå representerer, så kom på frokostmøtet som Klimapartnere arrangerer sammen med SunNet og Norsk Solenergiforening. SunNet, Elkems Solar, AE Nett og Kristiansand kommune er blant bidragsyterne. Dette kan være spesielt relevant for dem som jobber med energi og bygg i din virksomhet, men også for de som er generelt interessert i klima og energi.

  • Tid: 5. mai kl. 8.30 – 10.00 (enkel frokost fra kl. 8.15)
  • Mer informasjon i vedlagt invitasjon

Skriv en kommentar

Navnet er påkrevd

Skriv en kommentar