Purity leverer grønne bieffekter for miljøet

Mikael Jansson, Teamleder Servere & Databaser i Norges Idrettsforbund og Kjell Rune Øyrås i Purity er enige om at ved å velge riktig løsning, med vekt på skreddersøm ut ifra virksomhetens behov, er det mye å spare! Ny teknologi har ofte en hyggelig grønn bieffekt, i form av lavere strømbruk og lenger levetid

Plassbehovet, strømforbruket og kostnadene forbundet med tradisjonell teknologi er ikke lenger bærekraftig i datarommet. Når IT-bransjen snakker om grønne løsninger, tenker man på løsninger med forbedret utnyttelse av energi, med minimal belastning på miljøet.

Kravene til effektivitet, ytelse og funksjonalitet øker, samtidig som miljøhensyn i datarommet er viktigere enn noensinne. Målet er effektive datalagringsløsninger som tar hensyn til strømbruk og miljøbelastningene. Purity IT, den grønne IT-spesialisten, mener flashbasert datalagring kan være løsningen

90% nedgang i strømforbruket takket være flash

Flashlagring tilbyr en ytelse og kapasitetsutnyttelse annen teknologi bare kan drømme om, og skal vi tro Kjell Rune Øyrås, salgssjef i Purity, har den også hyggelige «bi-effekter» for miljøet. «Lavere energiforbruk og footprint er en ekstra bonus med flashlagring. Lagringsløsninger bygget på flash-teknologi er mer effektive, og dermed mer strøm og plassbesparende enn konkurrentene. Dette er noe både vi, som en grønn IT-leverandør, og stadig flere på kundesiden er opptatt av» forteller han. Norges idrettsforbund, som nylig kjøpte ny flashbasert lagringsløsning fra Purity, er en av de som merker de positive effektene med flash. «Setter vi det nye systemet opp mot det gamle, ser vi blant annet mer enn en firedobling i ytelsen, en reduksjon i strømforbruket på hele 90 %, og 95 % plassbesparelse i datasenteret. Dette kommer både IT-budsjettene våre og klimaet til gode», forteller Mikael Jansson, Teamleder Servere & Databaser i Norges idrettsforbund.

Ny teknologi er grønn teknologi

Produksjonskostnader utgjør ikke uventet en stor andel av miljøbelastningene knyttet til lagringsløsninger. Derfor er det viktig å ta levetiden på løsningen med i regnestykket. Flashbaserte lagringsløsninger håndterer lagringsoppgavene elektronisk. Og sammenlignet med tradisjonell spinnende disklagring, kan det være mye å spare med tanke på både levetiden og strømforbruket. «Ved å velge riktig løsning, med vekt på skreddersøm ut ifra virksomhetens behov, er det mye å spare! Ny teknologi har ofte en hyggelig grønn bieffekt, i form av lavere strømbruk og lenger levetid», avslutter Kjell Rune Øyrås.

Om Purity

Purity IT er en kompetansebedrift innen datalagring, backup og skytjenester. Selskapet ble etablert i Arendal i 2008, og teller i dag 24 ansatte fordelt på kontorene i Arendal, på Hadeland og i Oslo. Vår designregel er: «løsninger som gir redusert miljøutslipp, lavere kostnader, forbedret ytelse og enklere drift».

Skriv en kommentar

Navnet er påkrevd

Skriv en kommentar