Smånytt fra Klimapartnere i byggebransjen

Det er trangere tider for byggebransjen, noe som berører Klimapartnerne i det segmentet også. Samtidig er det en del aktivitet i bransjen. Asplan Viak opplever mye besøk til Powerhouse på Kjørbo. Kruse Smith og Caverion har fått hver sin store kontrakt på Agder, mens Skanska kutter 90 ansatte på Sørlandet.

 

Populært Powerhouse

Klimapartner Asplan Viak har hatt over 1000 besøkende innom verdensnyheten på Kjørbo siden åpningen 25. april. Powerhouse er populærnavnet på verdens første kontorbygg som er energirehabilitert til et såkalt plusshus som produserer mer strøm enn det forbruker.

-Alt fra skoleelever, studenter, bedrifter og organisasjoner til arkitekter, ingeniører og eiendomsaktører, politiske og internasjonale gjester. Fornybarministeren i Uganda, toppsjefen for Masdar City i Abu Dhabi og en professor fra Harvard er eksempler, forteller Bente Hauklans Næss i Klimapartner Asplan Viak til Budstikka.

Powerhousepartneren har planer om å rehabilitere resten av den 30 år gamle kontorparken på Kjørbo til samme energistandard.

-Vi har vist at det er kommersielt gjennomførbart, og det frister til gjentagelse. Ingen kan iallfall lenger si at det er for dyrt eller at det ikke er mulig, sier Næss.

Kilde: Budstikka

 

Storkontrakt til Kruse Smith i Kristiansand

Årets største entreprenørkontrakt på Sørlandet har gått til Klimapartner Kruse Smith. De skal bygge fjellhallen til det nye renseanlegget i Kristiansand. Kontrakten har en verdi på 200 millioner kroner og kommer i en tid hvor markedet har roet seg kraftig. Kruse Smith vant oppdraget i kamp med syv andre entreprenører. Hallen som skal skytes ut inni fjellet på Odderøya kommer ved siden av det eksisterende anlegget skal bli 230 meter lang, 25 meter bred og ti meter høy.

Kilde: Byggindustrien

 

Caverion med totalteknisk leveranse til nye Arendal Politistasjon

Politistasjonen (bildet) som skal bygges ved siden av den nye brannstasjonen på Stoa vest for Arendal blir et miljøvennlig bygg. BRG Entreprenører har fått totalentreprisen, og de har nå skrevet en kontrakt med Klimapartner Caverion verd 27 millioner kroner. Deres leveranse omhandler varme og sanitær, ventilasjon og klimaanlegg, kjøling, elektro, sikkerhet og automasjon for politihuset.

Kilde: Byggeindustrien og Caverion

 

Skanska nedbemanner 800 årsverk

Av de toalt 4700 ansatte er det 800 årsverk hos Klimapartner Skanska Entreprenører som avvikles eller flyttes på. På Agder er det 90 av totalt 200 ansatte som må gå. Årsaken er liten aktivitet i byggebransjen. Omsetning og inntjening  har de siste årene blitt redusert på grunn av et sviktende marked. De 90 ansatte som blir berørt i denne omgang vil enten få tilbud om overflytting til andre enheter eller oppsigelse. Firmaet skal fortsatt være etablert i Arendal, Kristiansand og Farsund.

Kilde: Agderposten

 

Skriv en kommentar

Navnet er påkrevd

Skriv en kommentar