Teslaene lader batteriene på Brokelandsheia

Det står seks ladestasjoner ved E18 på Brokelandsheia i Gjerstad. Etter ett års bruk har trafikken vært så stor, at Tesla vurderer å utvide med to eller fire nye ladere. Stasjonen har ført til mer besøk i bygda langs E18 som har både kafé og overnatting.

Dette er det eneste superladeranlegget langs E18 mellom Lier og Lyngdal og blant de mest populære. På 20 minutter lades batteriet halvveis, passe nok til neste stasjon i begge retninger. Og ladingen er gratis.

-Vi er veldig glade for at stasjonen blir så mye brukt. Strømuttaket ligger veldig høyt, og derfor kan det være aktuelt med flere ladestolper på Brokelandsheia, sier Lasse Netterstrøm, prosjektansvarlig for superladerne i Norge til Agderposten.

Heimat (tidl. Cinderella) opplever betydelig større omsetning i år enn i fjor takket være ladestasjonen. Eieren mener den setter Brokelandsheia på kartet.

-Interessen har vært overveldende. Både forretningsreisende og turister stopper her. Dette er utelukkende positivt for vår bedrift og alle andre på Brokelandsheia, sier Sverre Ødegård i Heimat-kjeden til avisen.

Teslaanlegget åpnet under Brokelandsheiadagene for ett år siden. Det er en vinn-vinn situasjon for både leverandøren, bilistene og forretningene lokalt at stasjonene er plassert nær spisesteder og hovedvei.

Tesla Motor har solgt 4.632 Teslaer i Norge siden 2012. 136 personer på Sørlandet har en Tesla, i Oslo er tallet 1.122 biler.

Eiere av andre elbilmerker kan ikke bruke laderne, men snart kan det dukke opp mulighet for å «tanke» andre bilmerker på samme sted.

 

Kilde: Agderposten og Teknisk Ukeblad

Skriv en kommentar

Navnet er påkrevd

Skriv en kommentar