Historisk klimamarsj i New York!

Marsjerte med Di Caprio

– Stort å være med, sier besteforeldrene fra Aust-Agder som deltok i den historiske klimamarsjen i New York sammen med 400.000 andre.

Våre gamle føtter var ømme og det kjentes bra, for aldri før har vi gått en viktigere tur en marsjen mellom New Yorks skyskrapere søndag, sier Ellen Scei Tveitdal fra Froland, som hadde tatt turen «Over dammen» sammen med barnebarna Elida og Oskar og ektemannen Svein Tveitdal.

I tillegg utgjorde den norske delegasjonen av Besteforeldreaksjonen/Concerned Grandparents også Dagny Nyfelt, Sven Åke Bjørke, Toril Storeng og Odd Skaug Syvertsen fra Aust-Agder.

I følge storavisen Times gikk utrolige 400.000 sammen med dem gjennom Manhattens gater i Folket klimamarsj.

Blant de mer prominente var FNs generalsekretær Ban Ki-moon, New Yorks ordfører Bill de Blasio og skuespiller Leonardo DiCaprio. Samtidig pågikk det klimarasj i over 2.000 byer verden over, som en markering i forkant av FNs klimatoppmøte tirsdag.

Krever handling nå

– Alle med samme tydelige beskjed til verdens ledere: Klimaet endres nå – og det er menneskeskapt. Dette kan ikke aksepteres. Vi må avvikle vår avhengighet av fossil energi snarest mulig, sier Tveitdal på telefon fra New York.

Ifølge arrangørene er marsjen den største klimaprotesten i historien. I London marsjerte minst 40.000 mennesker. Oppmøtet i Oslo og Stockholm var derimot skrinnere. I Sverige demonstrerte om lag 200 personer, ifølge svensk politi, mens antallet var minst det dobbelte foran Stortinget i Oslo.

Les hele artikkelen på: http://www.agderposten.no/nyheter/marsjerte-med-di-caprio-1.1327286

Skriv en kommentar

Navnet er påkrevd

Skriv en kommentar