Sosial avslutning av Arendalsuka

I dag rundes Arendalsuka av for Klimapartnere sin del.

I samarbeid med Gard og medlemsbedriftene GRID-Arendal og DNB, arrangerer Klimapartnere Agder en sosial samling i teltet utenfor GRID-senteret. I dag mandag den 17.august fra kl 17-19.

Vi vil ha noen enkle innslag fra scenen, men i hovedsak vil vi legge opp til at nettverkets medlemsbedrifter kan treffes til en uformell og hyggelig prat og gjerne dele erfaringer fra bedriftens arbeid med klima og miljø. Vi vil også invitere ulike personer fra både faglige og politiske miljøer som vi håper vil ta en tur innom teltet.

Det vil bli servert tapas (gratis), og det er også muligheter for å få tak i drikke.

Arrangementet er åpen for alle, og vi håper flest mulig har anledning til å komme innomteltet på mandagen.

Vi ønsker en hyggelig og sosial avslutning av Arendalsuka.

 

 Les mer…

Grønne datasentre

Vi i Klimapartnere ønsker ny grønn samfunns- og næringsutvikling. En av de mest spennende muligheten her på Agder er grønne datasentre.

Klimapartnere har i dag et svært spennende arrangement om Grønne datasentre sammen med fylkeskommunene på Agder, Digin og IKT Norge. Alle er hjertelig velkommen til Eureka-bygget kl 10.

 Les mer…

Regionene og det grønne skiftet

Fredag den 14.august blir en stor dag for Klimapartnere. Da drar vi til med hele 3 arrangementer på rekke og rad på Grid-senteret.

Vi serverer først en enkel frokost (helt gratis) kl 08.00 før vi setter i gang med arrangementet ‘Regionene og det grønne skiftet’ kl 08.30. Her vil næringsminister Monica Mæland og leder for Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth møte politikere og næringsliv for å diskutere gjennomføring av det grønne skiftet i regionene.

Vi gleder oss og håper du også vil komme!

 Les mer…

Arendalsuka – i dag braker det løs

Arendalsuka ble formelt åpnet i går, men det er i dag torsdag 13.august at arrangementene kommer i gang med full tyngde i Arendal. Dette gjelder i høyeste grad også for Klimapartnere.

Klimapartnere er med-arrangør for 5 faglige arrangementer under Arendalsuka samt en sosial avslutning mandag ettermiddag for alle Klimapartnere samt bekjentskaper og andre inviterte.

Vi håper så mange som mulig har anledning til å komme på Klimapartnere sine arrangementer. Alle er gratis og åpne for alle (så lenge det er plass).

I dag åpner vi med et arrangement om Grønn Byutvikling på Eureka-bygget kl 12-14.

Håper vi sees!

 

 Les mer…

Klimapartnere under Arendalsuka

Klimapartnere smeller til med et kjempeprogram på Arendalsuka. Blant annet stiller to statsråder og en rekke kjente politikere og fageksperter for å belyse klimavennlig samfunns- og næringsutvikling.

Målet under Arendalsuka er å øke bevisstheten i næringsliv, media og blant befolkningen om alle mulighetene vi har i forbindelse med den grønne omstillingen som allerede er i full gang.

Se hele programmet for Arendalsuka her: Program Arendalsuka – Klimapartnere

 

 Les mer…

Utslippene ned 13 % i 2014

Utslippene til Klimapartnere Agder har samlet gått ned med ca. 13 % i 2014. Det viser tall fra Klimaregnskapet for 2014 som ble presentert fredag forrige uke på Universitetet i Agder.

– Dette viser at Klimapartnerkonseptet lykkes med å bidra til vesentlige utslippsreduksjoner på hjemmebane. Bevissthet og forståelse for eget klimaregnskap er videre et viktig grunnlag når man skal gjennomføre og fremme nye grønne produkter og tjenester utad, sier prosjektleder for Klimapartnere Agder, Torstein Thorsen Ekern.

 Les mer…

Ny prosjektleder i Klimapartnere Agder

Torstein Thorsen Ekern har nå i mai begynt som ny prosjektleder i Klimapartnere Agder. Etter at Klimapartnere Agder har vært drevet litt på dugnad med kjempegod innsats av mange viktige ildsjeler de siste månedene, satser vi nå på enda bedre trykk på alle aktivitetene fremover.

 Les mer…

Durapart – Hvordan få de ansatte til og fra jobb på en miljøvennlig måte

Durapart i Arendal har i mange år jobbet med såkalt Mobility Management, hvor de blant annet ser på utfordringen med å få sine ansatte til og fra jobb på en miljøvennlig måte. Durapart har derfor satt i gang flere tiltak som bidrar til dette i praksis, deriblant å få flere til å kjøre sammen, sponse de som sykler, går eller tar bussen og ved å legge til rette for parkeringsplasser for el-biler.

 Les mer…

Solceller på taket blir stadig mer aktuelt – frokostmøte om temaet 5.mai

«Jeg var skeptisk, men etter tre dager som produsent av solstrøm fra vårt eget hustak, nøler jeg ikke med å si til alle som har anledning: Kast deg på bølgen, og bli en del av det grønne skiftet.» Dette skriver Terje Osmundsen i en artikkel i Energi og Klima. Det er tydelig at solenergi blir stadig mer aktuelt, billigere og praktisk anvendbart. På Sørlandet har vi nesten like mange soltimer som Sør-Tyskland og i tillegg tilbyr Klimapartner SunNet nå «one-shop-stop» løsninger for huseiere som vil installerer solceller på huset sitt.

 Les mer…