Emne: Utnyttelse av mat

Kristiansand kommune vil bli best i Norge på matsvinn-reduksjon

Bystyret ønsker at Kristiansand skal best i Norge på matsvinn-reduksjon. Vi er nå i gang med et prosjekt som en del av satsingen, sier prosjektgruppa som har hatt sitt første møte. Fv Arne Otto Iversen, Anne Berit Karlsen, Elisabeth Riise Jenssen, Solvor Stølevik, Kirsten Leidal, Einar Øslebye og Torstein Thorsen Ekern. Foto: Ragna Marie Henden

Kristiansand kommune står i bresjen for et spennende prosjekt med mål om å redusere matsvinn i kommunen. Prosjektet har fått tildelt støtte fra Klimasats og Klimapartnere er stolt deltaker med i prosjektet. Tirsdag den 22.august var det første oppstartsmøte for prosjektet.

Kristiansand kommune sin nyhetssak for prosjektet kan sees under her.

 Les mer…

Positiv markering med fokus på matsvinn ved Sørlandet Sykehus HF

I anledning av verdens miljødag (som egentlig var i går), hadde alle sykehusene i Helse Sør-Øst i dag en felles markering med fokus på matsvinn i sykehus. Sørlandet Sykehus kaster hvert år 110 tonn matavfall. Sykehusene på Sørlandet ønsker nå å få alle sine ansatte med på å redusere dette med 15 %.

Klimapartnere var til stede ved hovedinngangen på sykehuset i Kristiansand i dag morges, hvor alle ansatte ble tilbudt frukt og grønt, og også litt god informasjon om hvordan vi bør være mer bevisste rundt matsvinn. Sørlandet sykehus hadde også tilsvarende markeringer på sykehusene i Arendal og Flekkefjord i dag.  

 Les mer…

Mat over bord: Opplev en velsmakende lunsj av uvanlig fisk og utsorterte grønnsaker!

Havet er fullt av velsmakende og spennende fiskeslag, men dessverre blir ikke alt spist. I fiskedisken gjøres det kun plass til en håndfull arter og derfor blir store deler av sidefangsten kassert.

Torsdag 7.april kl 13.00 vil restaurantgründeren Øyvind Nese – kjent blant annet fra Bakgården og Måltid – tilberede en velsmakende lunsj. Sidefangsten blir hovedingrediens under lunsjen. Vi vet ennå ikke hva som hentes opp av trålposen, men godt blir det!! Tilbehøret består av grønnsaker som av visuelle årsaker aldri blir solgt i butikken.

Til dessert stiller Hennig-Olsen is med en spennende overraskelse, de vil også fortelle oss om sitt arbeid for å redusere matsvinn.

 Les mer…